הכרובלוג - אופנועים | קטנועים | דו גלגלי

ב.מ.וו הודיעה במינכן על השקעה בסטארטאפ הסלובני Venna, חברה צעירה שמפתחת אופנועים חשמליים בעלי ביצועים גבוהים עם התמקדות ברורה בשטח. ההודעה פורסמה ב-29 באוקטובר 2026, ללא פירוט גודל ההשקעה או שיעור האחזקה שב.מ.וו רוכשת בחברה.

השם Venna חדש, אבל החברה מאחוריו לא. מדובר בסטארטאפ שהיה ידוע בעבר כ-Flux Performance, יצרנית אופנוע השטח החשמלי Flux Primo. ב.מ.וו לא מזכירה את השם Flux בהודעה הרשמית שלה, אך הזיקה ברורה: אתר Flux Motorcycles הישן מפנה כעת ל-Venna, ובקשת סימן מסחרי אמריקאית לשם Venna הוגשה על ידי Flux Performance Group Inc. בראש החברה עומד מנכ"ל מארקו אוקוטה, אלוף סלובני ואיטלקי לשעבר בסופרמוטו, שהקים את Flux ב-2021 יחד עם שני מהנדסי אווירונאוטיקה, חורה טומאז'יץ' וצרט גורופ.

ה-Flux Primo הוצג עם הספק שיא של כ-85.7 כ"ס, סוללה נשלפת בקיבולת 7 קוט"ש, קלאץ' וירטואלי שמדמה החלקה של קלאץ' מכני, ידית נפרדת לבלימה רגנרטיבית, ומצבי רכיבה הניתנים לכיוונון דרך אפליקציית סמארטפון. האופנוע מוצב כמתחרה ישיר לאופנועי מוטוקרוס ואנדורו בנפח 450 סמ"ק המונעים בבנזין. ב-2025 החברה דיווחה בעבר שמכרה סדרה ראשונה של הזמנות מוקדמות במחיר היכרות של 12,000 יורו, עם ייצור סדרתי מתוכנן ל-2026.

לפי שתי החברות, Venna תישאר עצמאית ותשמור על קצב הפיתוח שלה, אך תוכל להישען על הניסיון של ב.מ.וו בפיתוח, תיעוש ותפעול גלובלי, כאשר שני הצדדים ישתפו פעולה בתחומים נבחרים שלא פורטו.

מנכ"ל ב.מ.וו מוטוראד, מארקוס פלאש, אמר שהעסקה פותחת לחברה סגמנט חדש ומעניקה לה גישה לקהלי יעד חדשים, ובפרט רוכבים צעירים שרואים באופנוענות פעילות פנאי ספורטיבית ולא אמצעי תחבורה. אוקוטה תיאר את ההשקעה כאישור חזק לגישה הטכנית של Venna, שאמורה להאיץ גם את פיתוח הטכנולוגיה וגם את תהליך התיעוש.

בפרשנות שפרסם אתר The Pack, צוין שלצד ימאהה ו-LiveWire, גם ב.מ.וו רוכשת כעת נתח בסטארטאפ חשמלי לשטח, מגמה שמעידה שהיצרניות הגדולות רואות עתיד בסגמנט. לדבריו שטח מתאים לחשמל יותר מתחומים אחרים באופנוענות: רכיבות קצרות, אופנועים שמועברים ברכב או על נגרר ולא נוסעים בכביש הציבורי בדרך למסלול, חוקי רעש מחמירים ותחזוקה מינימלית. עם זאת הוא מציין שהיצרניות הגדולות מפזרות סיכונים באמצעות השקעה בסטארטאפים במקום הקמת קווי ייצור עצמאיים, וש-Stark Future נותרת כרגע המותג שהצליח להכניס אופנוע שטח חשמלי לידי רוכבים בכמות משמעותית.

הניוזלטר של הכרובלוג

אתם משאירים כתובת, אני שולח. זה כל ההסכם. אפשר לבחור לקבל כל ידיעה כשהיא עולה, או סיכום יומי או שבועי, וקישור הסרה יש בתחתית כל מייל.

השאר תגובה

Turn on JavaScript to leave a comment.

הכי נקראים

Exit mobile version