שני מותגי אופנועים אמריקאיים צפויים להתנגש זה בזה במאבקם על ליבו של הרוכב הישראלי. מצד אחד, הארלי דוידסון הענקית ממילווקי, ומצד שני הפניקס שקם מן החולות לתחייה מחדש, אופנועי אינדיאן. מותג לא פחות וותיק שהחל לעקוץ את הארלי הגדולים ולהפריע לה בשוק האמריקאי.
שתיהן מציעות אופנועי קרוזר-קאסטום קלאסיים במראה מיושן שמשמר ערכי אופנוענות מלפני עשרות שנים. שתיהן מגיעות מארה"ב. שתיהן עומדות להאבק קשות באמצעות היבואנים המקומיים בארץ, על כיסו של הישראלי.
מה קורה בשוק הבינלאומי בין שתיהן?
ב-2011 רכש קונצרן השטח-פנאי האמריקאי "פולריס" את חברת האופנועים של המותג "אינדיאן". זו האחרונה אומנם מנפנפת בוותק הרב של המותג ההולך אחורה עד לימים הראשונים של עולם האופנוענות, אבל עצם העובדה שהוקמה ב-1901, לא אומר שהיא באמת משתייכת לוותיקים. מ-1953, השנה בה קרסה החברה לראשונה, לא היה ייצור רציף של אופנועי אינדיאן, כולל הפסקה של כמה וכמה עשורים. רק ב-1999 הוקמה חברה יצור חדשה העושה שימוש בשם המותג ובערכיו.
בינואר 2017 הכריזה פולריס כי החליטה לוותר על מותג האופנועים שהקימה בעצמה בסוף שנות
אופנועי אינדיאן בארץ מול הארלי
קשה כמובן להעריך איך יתמודדו ד.ל.ב מוטוספורט, יבואני אופנועי אינדיאן עם הדומיננטיות של הארלי דוידסון, המיובאים על ידי אלבר בשנים האחרונות. אבל כל המעורים במהלכי השוק המקומיים, צופים מאבק קשה לאינדיאן במאמציהם למכור באחוזים משמעותיים מול מהלכי הטרייד-אין האגרסיביים במיוחד שנוקטת בהם אלבר בשיווק אופנועי הארלי. בגדול, ניתן להעריך שהמצב בשוק האמריקאי, ישתקף גם בשוק הישראלי.
אלבר, הזוכים כבר שנתיים ברציפות בפרסים מטעם היצרנית האמריקאית לרגל עמידתם ביעדי מכירות, מעניקים ללקוחותיהם, חדשים וקיימים כאחד, עסקאות טרייד אין אטרקטיביות שגורמות לא פעם ל"הרמת גבה" של הסוחרים בתחום. הקלות שבה ניתן להחליף היום אופנוע הארלי דוידסון משומש באחד חדש באלבר, הביאה לכך שנרשם קושי לבעלי הארלי דוידסון, למכור את האופנועים שברשותם בשוק החופשי ללקוחות פרטיים. הסחירות אצל היבואן פשוט גבוהה יותר.
אופנועי אינדיאן – מאבק בין היבואנים
מאחר ומאחורי 2 היבואניות ישנו גוף כלכלי חזק במיוחד – לובינסקי מאחורי ד.ל.ב, אלעזרא (שהוא גם הבעלים של חברת הביטוח הכשרת הישוב) עומד מאחורי אלבר, נראה שהכסף יהווה גורם משמעותי במאבק ההחדרה של אינדיאן מחד, ובמהלכי ההגנה של הארלי דוידסון מאידך.
יהיה מעניין!
