רשימת התרוצים המלאה נגד יום מסלול

7.5 סיבות ל-"למה לא?": רשימת התרוצים המלאה להימנעות מיום מסלול

לנוחיותכם, מצורפת רשימת התרוצים המלאה בה תוכלו להשתמש כשתוזמנו בפעם המיליון על ידי החברים להצטרף ליום מסלול. היא קצרה אומנם (כי אין הרבה) אבל שימושית! להדפיס, לגזור ולהדביק על מיכל הדלק כדי שיהיה נוח לשלוף תרוץ שונה בכל פעם מחדש. על הדרך, צירפתי גם את הטיעונים נגד כל תרוץ, רק כדי שתדע למה לצפות כתגובה.

1. אין לי ציוד רכיבה מתאים

תרוץ שמשכנע ועובד יופי על רוכבים אחרים שנכנסו לעולם הדו גלגלי בשבוע שעבר ומתרגשים עדיין מכל טימקס עם אקרפוביץ' שמפמפם במצערת הגז בין רמזור לרמזור. פחות על רוכבים שכבר צברו קילומטראז' ראוי לציון.

נכון, אתה צריך ציוד שיגן עלייך במסלול במקרה של החלקה, אבל זוהי השקעה טובה בציוד שיכול לשמש אותך בכל רכיבה מחוץ לעיר. על הכביש הציבורי או במסלול. זאת ועוד, אם כבר יש לך מעיל רכיבה עשוי עור, כל שחסר לך הוא מכנסי רכיבה שיתחברו אליו. פנה ליבואן המעיל ושאל אם יש כאלו. אם אין, תמיד אפשר לתפור רוכסן ייעודי למעיל שיאפשר חיבור לכל זוג מכנסי רכיבה (שוב, מעור), שתמצא. ומגפי רכיבה? לא חייבים ספורטיביות. כל מגף רכיבה ייעודי וממוגן יעשה את העבודה.

ציוד רכיבת מסלול, הכולל חליפת עור מלאה (חלק 1 או כאמור, 2 חלקים), כפפות ומגפיים ייעודיות, הוא ציוד שיכול לשמש אותך שנים רבות. למעשה, אם לא תעלה\תרד במשקל באופן קיצוני, הרי שחליפה יכולה לשמש אותך ל-15-20 שנות רכיבה.

וכאילו שזה לא מספיק, רוב החברות המפיקות ימי מסלול מאפשרות למשתתפים לשכור פריטי ציוד בעלויות בין 150 ל-300 שקלים.

עוד על ציוד הרכיבה הנדרש ליום מסלול

2. אני חושש לרסק את האופנוע ולהיפצע במסלול

הוו..! תרוץ פגזי שפונה אל הלב של כל רוכב, לא משנה מה הוותק שלו. זה לוחץ לכל אופנוען על העצבים החשופים והרגישים ביותר ויכול לעלות דמעה של כאב בזווית העין.

אז כן, אפשר להחליק ולעשות תאונה על גבי המסלול. אבל כך גם בכביש הציבורי. רק ששם זה יכלול תוצאות הרבה (הרבה!) יותר כואבות. גם לרוכב וגם לאופנוע.

החלקות בימי מסלול מתרחשות בדרך כלל כי רוכבים "דחפו חזק" את עצמם לקצב שהם עדיין לא למדו כיצד יש להתמודד איתו נכונה במסלול. לכן מתחילים בצורה שקולה ומדודה. ותאונות של 2 רוכבים המתנגשים זה בזה במסלול? קורה – אבל נדיר ביותר.

בהעדר: מדרכות, תמרורים, תנועה נגדית, רכבים, משטרה, גדרות בטיחות, לכלוך על הכביש, בורות באספלט, מכוניות חונות, תנועה חוצה, רמזורים ו\או הולכי רגל – הרי שפציעה רצינית בתאונה במסלול אם וכאשר היא מתרחשת, היא סופר-נדירה. הרבה פחות מהסכנה שאופפת אותך בכל פעם שאתה מניף רגל מעל מושב האופנוע ויוצא לרכיבה בעיר לסידורים, רוכב לעבודה או יוצא לטיול סופ"ש. הרבה פחות.

עוד על סכנות הרכיבה בכביש הציבורי עם האופנוע לעומת הרכיבה במסלול

3. אני אהיה הרוכב הכי איטי שם

תרוץ חזק! כל רוכב או רוכבת בא עם המטען הזה של האגו על הגב, ולכן הוא לגמרי יבין למה אתה מתכוון. רק שים לב לא להשתמש בתרוץ מעבר לפעם אחת בלבד. מעבר לזה, הוא יתחיל להישמע ילדותי ומביך.

והתשובה לחשש הזה היא: אז מה? אתה תהיה מהיר יותר ויותר ככל שהיום מסלול הראשון שלך יתקדם. רוב הסיכויים שבסופו של היום, כבר תהיה רוכב שבטוח בעצמו וביכולות שלו ואפילו כבר תעקוף רוכבים אחרים. חוץ מהסיפוק הענק, תוכל להיות בטוח שביום המסלול השני שלך, תוכל לעשות פוזות על רוכבים חדשים ולעקוף אותם בקלילות. זה ירים לך את האגו מעלה מעלה. בדוק ומניסיון!

אגב, שים לב לא לומר את התרוץ הזה של "אני אהיה הכי איטי" ליד רוכבים מנוסים. הם יזכירו לך שביום מסלול לא באים להתחרות וזה לא מרוץ. מה שאולי עובד על משחיזי ה-"פאס" של נס הרים, לא עובד על רוכבים מהירים וותיקים במסלול.

טיפ חשוב בעניין: מה לא לקבוע כמטרה עבור ימי מסלול

  • תת סעיף 3.1 – אני מפחד להפריע לרוכבים מהירים ממני

למרות שזו רק נגזרת של הסעיף הקודם, זה דווקא התרוץ הכי הגיוני, וכמעט הכי לגיטימי, בתוך רשימת התרוצים הזו. הדרך לשמור על הבטיחות שלך (ושל אחרים) היא פשוט לוודא שאתה רוכב בקבוצת הרכיבה המתאימה לך ביום המסלול וכך רמת הרכיבה של כולם סביבך, היא פחות או יותר דומה. אין מהירים מדי.

זאת ועוד, הוראות הבטיחות במסלול הן פשוטות בעניין הזה: תהיה צפוי. תתעסק רק במה שמלפנייך (אל תסתכל במראות). תישאר על קו הרכיבה שלך – אל תפנה אותו לאף אחד. אל תזוז מהקו שלו ואל תבצע שינויי כיוון חדים ומפתיעים. האחריות במסלול על העקיפה היא של העוקף. אל תפריע ואל תפתיע. זה הכל.

4. אין לי איך להגיע למסלול

נו באמת. זו לא תרוץ ראוי לרשימה. וזאת למה? מ-2 סיבות:

  • כל מפיקי ימי המסלול מפעילים דפי פייסבוק וקבוצות וואטסאפ ייעודיות. תמיד אפשר לשאול למי יש מקום פנוי בעגלה\נגרר. במחיר השתתפות בדלק +קניית קפה ומאפה בתחנת הדלק, אתם יכולים להבטיח לעצמכם נסיעה נוחה עד למסלול וחזרה ממנו כשעייפים. וגם מכירים אחלה רוכבים אחרים בדרך.
  • ואפשר גם לרכוב אל המסלולים. נכון – להגיע למוטורסיטי שליד באר שבע מנהריה זה די קשוח (בעיקר בחזרה, כשעייפים), אבל זה לא בלתי אפשרי. בוא נכניס דברים לפרופורציות: עבור הרוב הכמעט מוחלט של הרוכבים, מסלול פצאל ומסלול מוטורסיטי הם לא יותר מ-3 שעות רכיבה לכל כיוון. לרוב זה הרבה פחות. זו לא סיבה מספיק טובה להימנע מהחוויה האדירה שהמסלול צפוי להעניק לך בחזרה על ההשקעה.
  • כדאי לדעת – היכן יש מסלולים ועם מי רוכבים בהם?
  • 5. אני לא רוכב על אופנוע ספורט

שוב, טיעון טוב ל-2 ציבורי רוכבים. בחר בחוכמה מול מי לשלוף את התרוץ הזה. הוא מתאים ל:

א. למי שעדיין מסתובב במגרשי חנייה עם ווסט זוהר וקסדת חצי, ומקבל הוראות ממורה הנהיגה איך לעבור בין הקונוסים.

ב. לרוכבים וותיקים מאוד שתקועים בשנות ה-80' של המאה שעברה ועדיין חושבים "שאין מה לעשות בארץ עם אופנוע שיש לו יותר מ-50 כוחות סוס".

כל השאר לעומת זאת, בטח ובטח למי שכבר עשה יום מסלול אחד לפחות בעברו (אתה חייב לוודא שאין לו ניסיון בעניין כדי לא להתפדח), יודעים שאפשר להתייצב במסלול עם כל אופנוע כביש מכל סוג, דגם, ומותג וקוטר גלגל קדמי שיש. אופנועי אדוונצ'ר, אופנועי תיור, קאסטומים \ קרוזרים, אופנועי רטרו ואספנות (!) וכמובן אופנועי נייקד. הכל הולך ואת כולם פוגשים במסלול.

עוד על האופנוע המתאים ביותר לרכיבה ביום מסלול

6. לא הגיוני לשלם למקום כדי לרכוב בו כשיש לי כבישים ציבוריים בחינם

טיעון חזק כשבעל גנים ממוצא מזרח אירופאי מסוים מאוד אני לגמרי מבין ומזדהה איתו.

העניין הוא שבחרנו לרכוב על אופנוע במדינת ישראל. לא בדיוק ההחלטה הפיננסית הכי הגיונית וחסכונית שיש. בחרנו לרכוש אופנוע במדינה שלא סופרת את הרוכבים, שגובה סכומי עתק עבור מסי קנייה, ביטוחי חובה ושגורמת למחירי החלפים, הצמיגים והטיפולים להיות בשמיים. חם לנו זוועות בקיץ וחלקלק ומסוכן לנו בחורף. מצביעים עלינו כעל משוגעים ומתאבדים ומסמנים אותנו כפרועים בכבישים שמזגזגים ומעצבנים את כולם בכביש.תמיד יש בכבישים סכנה לדו"ח כספי, שלא לדבר על הסיכוי הגבוה והמצמרר לתאונת דרכים שבמקרה הטוב, תעשה לנו "רק" חור בכיס.

אז איך אומרים בשפת הרחוב? "אל תזיין לי את השכל על שיקול כלכלי והתנהלות כספית הגיונית". יום מסלול עולה בין 250 ל-350 שקלים ולעיתים רבות כולל גם הדרכה בסיסית. אז שחרר מהתרוץ הזה. כמה מפתה שהוא – אל תשתמש בו.

האינדקס המלא של ימי המסלול – כל הקישורים והמידע שצריך לדעת

7. אני לא חשוב שארגיש בנוח ברכיבת מסלול

אחלה תרוץ. בעיקר כי אתה לא לבד בעניין. אם יש לך קצת ניסיון וקילומטראז' בכביש הציבורי, אם הרגשת בעבר את האופנוע שלך ואת עצמך "מתאמץ" ברכיבה בכביש הציבורי בכל הקשור לבלימה קצת יותר אגרסיבית מבדרך כלל או זווית הטיה קיצונית מעט יותר מהמוכר לך ביומיום, אתה תהיה בסדר גמור כשתגיע למסלול. פשוט תצטרף לקבוצת הרכיבה המתאימה למתחילים ותראה שהשד לא כזה נורא ולמעשה, הוא די כיף.

אני יכול להעריך בצורה די מבוססת, שבסוף היום תעניק לעצמך כאפה מצלצלת על כך שלא באת קודם לכן.

עוד על הניסיון שכדאי שיהיה לקראת השתתפותך ביום מסלול

רשימת התרוצים – הזמנה להשתתפות

גולשים מנוסים שרוצים לתרום לקהילה מוזמנים לרשום תרוצים נוספים ומקוריים בתגובות לטובת אלו שכבר מיצו את הרשימה ושוחקים את הטיעונים שבה.

ובאותו נושא:

יום מסלול – המדריך המלא

הכרובלוג בפייסבוק

 

השאר תגובה