על האופנוע בגשם החלקה בגשם כלוב

טיפ: אל תצפור – תרכב על האופנוע כאילו לא מבחינים בך

 

כשאתם צופרים ומצפצפים על האופנוע, אתם יוצאים מנקודת הנחה שמבחינים בכם. אם תצפרו, תעבירו את האחריות על שלמות גופכם ושלמות הכלי, לנהג שברכב. אל תצפרו: תרכבו על האופנוע כאילו לא מבחינים בכם

בדומה לפוסט "אורות גבוהים", גם תוכן זה נכתב על ידי בפורומים בגרסאות שונות לאורך השנים, מאחר ומדובר על דיון שחוזר על עצמו בתדירות כמעט קבועה. הפעם הנושא היה שימוש מכוון בצופר האופנוע על מנת להשיג את תשומת הלב של שא משתמשי הכביש.

להלן תשובתי לטוענים שיש לפעול כך:

למה לא לצפור ברכיבה על האופנוע

א. קיימת טענה הגורסת ש: "תצפרו על כל תנועה. אז הם יתעצבנו… רבאק איתם! העיקר שיראו אותכם!!".

בולשיט.

על האופנוע בגשם

אף אחד לא רואה כשאתם צופרים. וכשהמזגן עובד על חימום, החלונות מכוסים אדים, והרדיו על פול וויליום (ואם הוא לא, אז זה רק בגלל שהם בשיחה בסלולארי). אף אחד לא ישמע אתכם. וגם אם כן, לא יהיה להם מושג מאיזה כיוון אתם באים. וגם אם יידעו מהיכן אתם באים, הם לא ייראו אותכם במראות או דרך החלונות בגלל האדים. וגם אם יבחינו בכם אחרי כל המכשולים הללו, זה כבר יהיה מאוחר מדי. רעש החבטה של הגוף שלכם על פח הרכב שלהם, יסמן לכם בדיוק איפה אתם עכשיו: מתחת לטמבון או מתחת לגלגל הקדמי שמאלי.

על האופנוע לא מבחינים בך

ב. כשאתם צופרים, אתם יוצאים מנקודת הנחה שמבחינים בכם. אם תצפרו, תעבירו את האחריות על שלמות גופכם ושלמות האופנוע שלכם, לנהג שברכב. אל תצפרו: תרכבו כאילו לא מבחינים בכם. זוהי הנקודה הכי חשובה והכי בטיחותית שיכולה להיות כטיפ לרכיבה – לרכב כאילו לא מודעים לקיומכם. לעומת זאת – צופר וצפירה מעבירים את האחריות על עצם קיומכם, לאחרים.

ומה תגידו אח"כ לנהג כשתחליפו פרטים? "אבל צפרתי לך!" ? לא רלוונטי.

מי שצופר על האופנוע מנסה להיות צודק

ואילו בכביש – כדאי וצריך להיות חכם.

ג. צפירה ותפעול צופר מצריכים תשומת לב והפניית ריכוז לפעולה שלא רלוונטית לרכיבה, לבטיחות ו/או לתפעול האופנוע במקרה חירום. לכל מי שמכיר את "משל הדולר" מ-Twist of The Wrist  של קית' קוד (מומלץ!), יודע שלא כדאי לבזבז את הסנטים (גם אם מדובר על בודדים), על תפעול הצופר, אלא עדיף להתרכז בפעולת החמיקה והאצה/בלימה כדי לברוח מאותו נהג. באותן 2 שניות שייקח לנהג להבין שצופרים אליו, ושהצופר הוא אופנוע, ושהוא מגיע מצידו השמאלי, ועל כן כדאי לו לוותר על העברת הנתיב כעת ולחזור לימין – יכולתם כבר לחמוק, להאיץ ולהתמקם 50 מטרים לפניו, רחוקים מסכנה.

ד. רוכבים שצופרים כל הזמן, רק גורמים נזק לעצמם ולאחרים – וזאת מלבד הפניית האחריות לנהגים שהוסברה בסעיף ב'. הם פשוט גורמים לנהגים להיות אדישים לצפירות המזדמנות שרוכבים, בעיקר רוכבי קטנועים, מפזרים לכל עבר מתוך מחשבה שכך הם דואגים לבטיחותם ומספרים לעולם על הנוכחות שלהם באיזור. האדישות הזו, איפשהו ומתישהו, תעלה לרוכב אחר ביוקר. השימוש בצופר מוריד, פסיכולוגית, את נטל האחריות מהרוכב ומעביר אותו לנהג, שהרי הוא הוזהר, למה הוא לא שם לב. אם הצופר יכול לעזור לנהג להחליט האם לצאת לצומת או לא, האם לעבור נתיב או לא, מקובל בהחלט. אבל בשום פנים ואופן לא ככלי לשימוש יומיומי. הוא יוצר הרגל אצל הרוכב, כאילו הצופר יציל אותו בכל מצב.

צופר על האופנוע? רק בחירום

ה. צופר הוא כלי חירום, ומשתמשים בו לשעת חירום. בכל מקרה סביר להניח שלא הצופר הוא זה שיציל את חייך, אלא תמרון החמיקה שתבצע במקום לבזבז זמן על איפה המתג הזה ואיך לוחצים עליו עם כפפות החורף האלה ומי שרכב בחיים שלו על BMW, יודע בדיוק על מה מדובר.

ו. בכל מקרה שווה גם להזכיר את האנקדוטה השולית ששימוש בצופר הוא בכלל אסור על-פי חוק.

השאר תגובה