הגולש אייל בפורום פול גז הבחין ברצף מעניין: 3 ימים ברציפות, אותו משתמש זוכה שתמונתו תופיע בדף הבית של האתר. ואותן 3 תמונות – אותו דגם חדש שהונדה עמלים קשות על הפצתו בדרכים מקוריות ברשת העולמית. האם מדובר על מסחור? מקריות? או שאולי מפעיל האתר ממש אוהב את הלוק של האופנוע הזה?
למי שלא מכיר נספר, שהאתר Bikepics.com מרכז בתוכו מאות אלפי תמונות אופנועים שהעלו גולשים והוא מחליף מדי יום את תמונת הדף הראשי בכזו שנבחרה על ידי מפעילו. במשך השנים, נחשבת הבחירה לסוג של כבוד אינטרנטי הניתן לצלם או למצולם המככב בתמונה עצמה. סוג של נרקסיזם דו גלגלי אפשר לומר. עם השנים, זכו גם לא מעט ישראלים לככב שם, כולל 3 תמונות לפחות מתוך מבחנים שביצע המגזין פול גז והועלו לאתר על ידי הבוחנים עצמם. אני אגב, שמעלה באתר תמונות מ-2001, לא זכיתי בכבוד זה מעולם.
אז נכון, המיתון העולמי עשה שמות בכלכלה והבחור העומד מאחורי הפרוייקט הענקי, אף הודה כי נאלץ למכור את רכבו ושלושת האופנועים שלו כדי לממן את המשך פעילותו האתר לאחר שהכנסתו החודשית הצטמצמה בשנה האחרונה לכדי מחצית, אך עדיין: לא יוריד האתר מכבודו ולא יפגע שמו הטוב ברשת באם יודיע בראש חוצות כי תמונת הדף הראשי ותוכנה, עומדת למכירה לכל המרבה במחיר. מן הראוי הוא שגולשים, שניסו עד היום לפענח את נוסחת הקסם שתביא את תמונתם לדף הראשי, תוך ניתוח תוכן התמונות, זמן העלתם לאתר וזמן החלפת התמונה בחדשה, יידעו כי הדרך יכולה להיות קלה הרבה יותר – כסף. וכל המרבה הרי זה משובח. רק שיודה בכך ונמשיך הלאה. אין שום בעיה עם רווחים כספיים, בוודאי כשמשכורתו של האיש מגיעה רובה ככולה מהאתר, אך גילוי נאות הוא מסוג הדברים שמוערכים הרבה יותר, גם אם תוכנם לוקה במסחריות, מאשר העמדת פנים והסתרת מידע מהגולשים, גם אם אינו חיוני וחשוב. מהלך שאף פעם לא מתקבל היטב ברשת.