מאוד קל לחשוב שהיריבות בין המתחרים על גבי המסלול ומחוצה לו, משליכה ישירות גם על נושאי התפקידים השונים בקבוצות המרוצים. הנה דוגמה יפה המוכיחה אחרת, ממרוץ האנדורו האחרון של עונת 2010-2011 שהתקיים אתמול (יום שבת, 8.5.11) בג'וליס. דוגמה נפלאה לאווירה הטובה וההדדית המתקיימת במהלך המרוץ בין קבוצות המרוצים:
גיל קינן (רוכב הוסאברג), חלף במהירות ע"פ נקודת התדלוק כשהוא מספיק לצעוק ולהזהיר מפני תלתלית שנמצאת על גבי מסלול המרוץ. זאביק (מנהל הפיטס של ימאהה) ואייל כהן (מקבוצת הוסקוורנה), נטשו את עמדת התדלוק והלכו לחפש את המפגע הבטיחותי כדי להסירו מהנתיב. בינתיים, נכנס לפיטס דרור כהן (רוכב ימאהה), שהיה זקוק בדחיפות לתדלוק. שחר עמרמי (קבוצת KTM), שהיה עסוק בתדלוק רוכב הקבוצה הכתומה, הבחין במצוקתו של דרור והזעיק את ישראל ויליגורה (מנהל קבוצת אפריליה) לבוא ולעזור בהעדרו של זאביק. ישראל הזדרז לדרור ותדלק אותו במהירות כדי למנוע עיכוב מיותר לרוכב המתחרה נגד רוכבי קבוצתו.
אם זוהי לא דוגמה מעולה לשיתוף הפעולה ולרוח הטובה השוררת בין קבוצות המרוצים בליגת האנדורו, אני לא יודע כנראה, רוח טובה מהי.
כל הכבוד! כן יירבו!
