מראות האופנוע זעם בכביש מלחמה באופנוענים

טיפ רכיבה: כיוון מראות האופנוע באופן הנכון והבטיחותי

מראות האופנוע מכוונות אצל רבים מאיתנו כדבר שנעשה כלאחר יד. ולמרות שאנו עושים בהן שימוש אינטנסיבי, חלקנו שכחו או התעלמו מכמה כללי בסיס. כאלו שהופכים את האביזר הבטיחותי הזה, להרבה יותר נוח לשימוש. הנה כמה טיפים בעניין.

מראות האופנוע הן לא טלפון סלולארי

1. מראות אופנוע מכוונות נכון הן כאלו שמותקנות לרוחב, כשהן מקבילות לקרקע. זיכרו: מראה היא לא טלפון סלולארי שמצלמים איתו לפעמים בצורה אנכית. מראות חייבות להיות כשהן מורכבות בצורה מאוזנת, מקבילה פחות או יותר לקרקע. נראה דבילי, זה נכתב לאחר שנתקלתי ברוכבים שמסובבים את מראות האופנוע, כך שצידן הצר מקביל לכביש. כאילו יש להם משאית או אוטובוס. מביך, אבל אמיתי לחלוטין.

שדה ראייה במראות

2. השטח הנצפה במראה לא צריך לכלול אותנו. יש לכם אולי מרפק מדהים, וכתפיים שיגרמו לארנולד שוורצנגר \ בר רפאלי (מחק את המיותר) לקנא בכם, אבל אין צורך להעריץ את חלקי הגוף שלכם גם דרך מראות האופנוע. המראה צריכה לתת לכם תמונה כמה שיותר רחבה על הקורה מאחוריכם ומהצדדים שלכם. כל חלק גוף שלכם או של המורכב, יוצר למעשה "שטח מת" שמסתיר מכם מידע חשוב. אתם צריכים לשאוף לשדה ראייה רחב ככל האפשר שיתקבל מהמראות. כזה שיחפה על העובדה שאין לנו עיניים מאחורי הראש.

כיוון מראות האופנוע

3. כיוון מראות האופנוע לפיכך, ייעשה על ידי פתיחת המראות לצדדים עד שאתם רואים את קצה המרפק מ-2 הצדדים. הצלחתם? מעולה. עכשיו להרחיק אותן עוד כדי להרוויח תמונה של עוד כ-20 ס"מ מצדי האופנוע החוצה. כך יתקבל משולש דימיוני מאחוריכם, שאתם והאופנוע נמצאים בקודקוד שלו, ושדה הראייה שלכם מתפרס בין 2 הזוויות האחרות. ככל שתפתחו את המראות, כך 2 הזוויות מאחוריכם, יתרחקו זו מזו ויתנו לכם תמונה יותר רחבה. אבל לא להגזים, כן? אתם עדיין צריכים לראות מה קורה שם במבט חטוף.

במקום לגשש עם המבט במראה ולהזיז את הגוף מימין לשמאל כדי לראות מה קורה בצדדים שלכם, תשמשו בתנועות הללו כדי לראות מה קורה בדיוק מאחוריכם. לא שזה כזה חשוב לדעת מה קורה ממש מאחוריכם, אבל נניח שאתם רוצים בכך. את  המבט המהיר במראות, זה שלא מצריך תנועת גוף, תשמרו כדי לדעת מה קורה בצדדים.

וכאן, תמצאו עוד טיפים

 

תגובה אחת

  1. יורם ברט

    הטיפ שלי הוא לא רק לכוון אלא גם להשתמש כל 4-5 שניות כדי להבין מי הוא הטמבל הבא שעומד לסכן אתכם ולהתרחק ממנו בזמן.
    כך גם כשאתם מתכוונים לעצור. מי מתקרב מהר מדי ויפגע בכם אם באמת תעצרו במקום סביר כמו למשל רמזור אדום או שלט עצור.
    עדיף לפעמים להסתכן בחציית רמזור אדום (ללא תנועת רכב מימין ומשמאל כמובן) מאשר בפגיעה מרסקת מאחור.
    בקיצור, כדאי להיות מוכן. טמבלים ונהגי מוניות, יש בשפע.

השאר תגובה