האופנוע המתאים שנייה שלמה סרטוני רכיבה

טיפ: מהו האופנוע המתאים ביותר לרכיבה ביום מסלול?

התשובה פשוטה: בעבור יום המסלול הראשון שלך, האופנוע המתאים ביותר הוא בדיוק זה שיש לך כעת. נכון לעתה, כל מפיקי ימי המסלול בישראל, מאפשרים להתייצב עם כל אופנוע שרק תרצה, ובלבד שיהיה מצויד בניירת המתאימה לאופיו של יום המסלול ובמצב תקין.

באופיו – הכוונה לרישיונות הכלי: או שהוא בעל לוחית רישוי צהובה, בעל רישיון רכב מטעם משרד התחבורה ולרוכב יש ביטוח חובה, או שהוא בעל לוחית רישוי אפורה. זו מסמלת כי האופנוע מיועד למסלול בלבד, ולפעילות ספורט מוטורי בלבד, אינו מורשה לתנועה על דרכים ציבוריות ורישיון הרכב שלו הופק על ידי התאחדות הספורט המוטורי ולא משרד התחבורה.

גם אם יש בבעלותך מכונת ספורט תיור גדולה וענקית, גם אם מדובר על קרוזר – הכל אפשרי. בכל מקרה, אם בכל זאת יש לך חשש שלא יתנו לך להשתתף – תרים טלפון למארגנים כדי לשאול ולוודא.

"האופנוע שלי לא חזק מספיק. אני יעכב את כולם ויפריע"

גם זה משפט שנאמר לא פעם ולא פעמיים כתירוץ לאי הגעה ליום מסלול. אבל בניגוד לכל מנטרות השיווק אליהם נחשפת, אופנוע הסופרבייק המתקדם ביותר עם 230 כוחות סוס, הוא לא האופנוע הכי טוב להפיכתך לרוכב מסלול מעולה.

אופנועים בעלי הספק גבוה מעכבים (!) את התפתחותם האישית של רוכבי מסלול חדשים ומאטים את קצב הלמידה שלהם. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שניהול צי כוחות הסוס האדיר של האופנועים האלו, מסיט את תשומת לב הרוכב מטכניקות רכיבה חשובות כמו: בחירת קווי פנייה, שליטה במצערת הגז ותנוחות רכיבה.

מאוחר מדי

אופנועים בעלי הספק מנוע גבוה מקצרים את הזמן הנדרש כדי להגיב לשלוש הנושאים הקריטיים ביותר ברכיבת מסלול: אזורי בלימה, נקודות שיא הפנייה המכונות גם כ-'אייפקס' ותפעול הגז. אומנם אופנועים חזקים הופכים את המהירות לנגישהוזמינה יותר, אבל מכווצים ומקטינים את הזמן שנותר לרוכב כדי להגיב. בכך, האופנועים האלו הופכים את נקודות הבלימה לכאלו שמגיעות מוקדם יותר וניתנות לביצוע על פני אזור קטן יותר. הם גורמים לנקודות שיא הפנייה להגיע מאוחר יותר. הם מביאים לכך ששילוב הגז חזרה, ביציאה מהפנייה, יגיע בשלב מאוחר. מאוחר מדי.

כמעט בכל יום מסלול שתשתתף בו, תוכל לזהות את 'הגיבורים לרגע': רוכבי אופנועי סופרבייק חזקים שפותחים גז חזק ואגרסיבי בכל ישורת אבל מהר מאוד הופכים ל-"קונוסים מתניידים" בעבור רוכבים מיומנים יותר על אופנועים חלשים יותר, כשמגיעים אל הסיבובים והפניות.

למעשה, אופנוע בעל הספק מנוע נמוך יחסית, עם שילדה טובה ומתלים מעולים הוא זה שיעניק לרוכב המסלול המתחיל, הרבה יותר זמן כדי להתמקד בנושאים העיקריים שפורטו קודם לכן: נקודות בלימה, שיא פנייה ותפעול הגז.

האופנוע המתאים – דגמים נוספים

זו הסיבה אגב, שאופנועי סופרמוטו ברחבי העולם, מהווים את אופנועי יום המסלול האולטימטיביים. בטח אם לא מדובר על מסלול מרובה ישורות ארוכות. זו גם הסיבה שרוכבי מרוצים מקצועיים משתמשים בהם כדי להתאמן. במקום לנהל את כוח המנוע, הרוכב יכול להתמקד ולהתרכז במהירות הפנייה שלו ובשמירה על המומנטום.

ויש עוד דוגמאות לאופנועים טובים שיכולים להפוך לאופנועי ימי מסלול מעולים. כל קטגוריית אופנועי הערום (נייקד) הבינונית למשל, תעשה יופי של עבודה: ימאהה MT-07, סוזוקי SV650 או הקאוואסקי Z650. כולם מספקים הספק מנוע של כ-65-75 כ"ס ומכלולים ברמה מספקת (ויותר) כדי להיכנס לימי מסלול, ללמוד וליהנות.

הזכרתי דווקא את הדגמים האלו, מאחר ובחו"ל הם אופנועים פופולאריים במיוחד לימי מסלול ולמרוצים ברמת חובבים. למעשה, ישנן ליגות מרוצים שהן כולן על טהרת אופנועים אלו. אין זה אומר כמובן שיש להחליף את אופנועך הנוכחי באחד מהאופנועים הללו כדי להשתתף בהצלחה ביום מסלול. אלו רק דוגמאות שנועדו להמחיש את העדר הצורך במנוע חזק ועתיר כוחות סוס, כדי ליהנות ואף להתחרות על גבי המסלול.

אז אל תדאג ותרגיש בטוח באופנוע שברשותך. גם הוא יתאים להתנסות הראשונה שלך במסלול.

ובאותו נושא:

לרכב במסלול – האינדקס המלא

היכן יש מסלולים עם מי רוכבים בהם?

מאחורי הקלעים של ימי מסלול – איפה, כמה, מי ולמה?

מהו יום מסלול?

איזה ניסיון צריך לפני הרשמה ליום מסלול?

טיפ לרכיבת מסלול ראשונה: מה לא לקבוע כמטרה

סרטון ממרוץ אליפות הסופרבייק הישראלית במסלול פצאל

לפעמים צריך לדחוף עוד מהירות בכוח

הכרובלוג בפייסבוק 

2 תגובות

  1. Amos Baram

    מגניב. ומה בעניין תנאים והגבלות נוספות, קסדה, כפפות,.. מעילי רכיבה ומכנסיים – מה הדרישות ?

השאר תגובה