כשהטייס האוטומטי משתלט לך על קוקפיט האופנוע ונועל את הדלת אחריו, אתה אפילו לא יודע. רק כשהוא ייצא משם, תגלה שכלל לא היית בשליטה. לא אחת מודעת בכל אופן. הנה קריאה מנומסת להתבוננות פנימית וגם לקריאה מעמיקה.
עיבוד נתונים אוטומטי ברקע
ירים יד רוכב אופנוע כביש שלא מכיר את מצב הרכיבה האוטומטי שיש לכל רוכב עמוק בפנים. זהו מצב שאנו כמובן מבקשים להימנע ממנו, אבל כשרוכבים בצורה שאינה לחוצה, ללא פרנויות משתקות, מגיעים למצב של רכיבה קולחת וזורמת. השרירים מכירים את הדרישות והתנועות, העיניים כבר מחפשות לבד סיכונים אפשריים והמוח מבצע עיבוד נתונים ברקע בזמן שהתודעה נוטשת לטובת נושאים אחרים.
זה כמובן יקרה בזמן רכיבה ממושכת תוך כדי שיוט בכביש פתוח וממועט רכבים, ולא בכביש עירוני עמוס באתגרים לתשומת הלב. אבל כמה שלא נילחם בכך, בשלב כזה או אחר בחיינו כרוכבים, נזהה שרכבנו ב-"מוד אוטומטי". אגב, זהו אחד המאפיינים של המצב הזה – מזהים אותו רק כשיוצאים ממנו. לא כשנכסים אליו.
מיינדפולנס
אבל אנחנו לא פועלים כך רק בזמן רכיבה. בכל תחומי החיים אנחנו עובדים קצת על אוטומט, ועושים לעצמנו הנחות פה ושם. תודעת האדם נודדת בין מחשבות רבות ומגוונות ובמקרים רבים אנו עובדים במצב של "טייס אוטומטי". אנו עושים, מדברים, פועלים ומגיבים באופן אוטומטי ולא ערים לרגע שקורה כאן ועכשיו. אז הנה לכם קריאה להתבוננות פנימית בסגנון מדיטציית המיינדפולנס למי שמכיר. כזו ששמה דגש על כל פעולה בחיי היומיום שלנו.
בעוד שבוע אולי, יחזרו ימי המסלול לפעול, והסגר הזה הוא הזדמנות טובה להחליט שאתם עושים סוויטץ' מחשבתי ביניכם לבין עצמכם. בועטים את הטייס האוטומטי מהקוקפיט של המטוס שלכם. מחליטים לבוא לבדוק ולהתנסות בימי המסלול האלה שכולם מדברים עליהם כל הזמן. אלו שכרובי, "מיסיונר ימי המסלול" מהכרובלוג, לא מפסיק לחפור לגביהם.
גרזן לחדד
אברהם לינקולן, אמר "לו היו לי שמונה שעות לגדוע עץ, הייתי משקיע שש מהן בהשחזת הגרזן". זוהי תמיד הדרך הנכונה להתמודד עם כל בעיה שיש. לפני שתוקפים אותה, עוצרים קודם להבין ולבחון אותה לעומק. ואז, כשהנתונים בידינו, אנחנו יכולים להפעיל את מנת הכוח המדויקת ובדיוק בנקודות הנכונות כדי לפצח אותה ביעילות.
הנה לכם גרזן לחדד לפני שאתם ניגשים לעץ המסלול. (הקליקו על הקישור)
תקדישו לכך את הזמן להכנות וברגע האמת, יהיה לכם הרבה (הרבה!) יותר קל. בהצלחה!