ביבוא החלפים

פגיעה ביבוא החלפים בביטול הפטור עד 75$?

האם הטבת הפטור ממע"מ, לפיה משלוחים לארץ של מוצרים שהוזמנו באינטרנט לא משלמים את המס בתנאי ששוויים לא עולה על 75 דולרים, עומדת לפני ביטול? על פניו, נראה שהקמעונאים בארץ, יחד עם רוח גבית של רשות המיסים שישמחו כמובן לכל מס שיש ביכולתם לגבות, פועלים לכיוון זה. האם זהו תחילתו של הסוף למדיניות השמיים הפתוחים לקניית חלקים לאופנוע ברשת? ההחלטה תגיע לידי שר האוצר בקרוב.

המצב כיום

מתוך אתר רשות המיסים:

".. משלוח המכיל טובין שערכם הכולל עד 75$ – פטור לחלוטין ממסי יבוא". פטור זה לא כולל מוצרי טבק, אלכוהול או כל סוג אחר של משקאות משכרים. כמו כן, הערך הכולל של 75$, אינו מחושב יחד עם עלות ההובלה\משלוח ועלות הביטוח (במידה ושולמו כאלו), והם מחושבים בנפרד מערך החבילה. לדוגמה: משלוח חבילה המכילה ביגוד שערכה הכולל הוא 65 דולרים ועלות המשלוח הייתה 20 דולרים (סה"כ עלות של 85 דולר): עדיין פטור מתשלום מיסוי המע"מ.

ועכשיו, רוצים לבטל את הפטור

את התנועה הנוכחית לכיוון ביטול הפטור ממע"מ והטלת מס על כל משלוח, לא משנה מה שוויו, מובילים כעת מנהלי ובעלי רשתות האופנה הישראליות, שטוענים שנפילתה של רשת הוניגמן לאחרונה (נכנסה להקפאת תהליכים), נובעת בין השאר בשל הייבוא האישי שפתוח בפני הצרכן הישראלי. יבוא זה, הנהנה מכך שהוא לא עובר מיסוי (כאמור, בתנאי ששווי המוצר אינו עולה על 75 דולרים), זוכה לדעת הקמעונאים ליתרון על פניהם שהם אינם יכולים להתמודד איתו. לדבריהם, יש לבטל את הפטור על יבוא פרטי מחו"ל מאחר והוא אינו הוגן. מבדיקה שערך איגוד לשכות המסחר, עולה כי פטור דומה שהיה באירופה ובאוסטרליה, בוטל ועל כן יש לפעול באופן דומה גם בישראל על אף שהדבר אינו מהלך פופליסטי כמו ששר האוצר מחפש לדבריהם.

הראל ויזל, הבעלים של רשת האופנה פוקס, אמר עם תחילת הקמפיין של איגוד לשכות המסחר כנגד מדיניות הממשל בעניין, כי אם לא יבוטל הפטור, אז יש להפחיתו גם בעבור רשתות האופנה כמו לאתרים בחו"ל וכי הם יתמודדו היטב ויהיו תחרותיים כנדרש, עם השוואת התנאים הזו. בנוסף זעם ויזל על בכירי דואר ישראל שהמליצו לציבור לנצל את הטבת הפטור ממע"מ על ידי פיצול משלוחים לחבילות נפרדות כדי לשמור על ערך חבילה נמוך.

רשות המיסים בעד ביטול הפטור

שלא במפתיע, ברשות המיסים מגבים את איגוד לשכות המסחר וישמחו כמובן להרחיב את גבולות המיסים המוטלים על חבילות ובכך לכסות את כל החבילות המוזמנות מחו"ל ארצה באמצעות אתרי האינטרנט. הם טוענים שמדובר על מהלך לא הוגן בכך שהוא נותן לסוחר בחו"ל למכור לצרכן הישראלי ללי מע"מ ובכך מפלה לרעה את הסוחר הישראלי מקומי. לצערם, אפילו שהטענות שלהם בדבר גרימת פגיעה לקופת המדינה (מע"מ מהווה שני שליש מהכנסות המדינה ממיסוי), הרי שכחלון לא יכול להרשות לעצמו מבחינת הפופלאריות שהוא מחפש לעצמו, לבטל את הפטור כרגע.

תחום האופנועים ושמיים פתוחים

 בתחום האופנועים כמובן, אין הבדל מבחינה זו מאחר וגם היבואנים המקומיים בענף, גדולים וקנים כאחד, מתמודדים עם יבוא פרטי ומתחרה למוצריהם (או מקבילים להם) שאינם משלמים מיסוי כלל וכלל. הדבר בהחלט יוצר מצב של חוסר הגינות ומביא את הסוחרים בתחום הקטן שלנו, להתמודד מול יבוא הנהנה מ-2 יתרונות משמעותיים: גם פטור ממע"מ וגם הרכישה נעשית כמעט תמיד ממדינות שבהן כמויות הרכש הן גדולות משמעותית מישראל. בכך אותן מדינות הן נהנות מלכתחילה ממחירי קנייה נמוכים יותר. לפיכך, המוכרים בחו"ל, יכולים למכור במחירים נמוכים יותר גם לקונים הישראלים.

בדיוק כמו בתחום האופנה שעומד כרגע על הפרק, הרי שגם בתחום האופנועים הפטור ממע"מ הוא לא האיום היחידי. גם מדיניות "שמיים פתוחים" של משרד התחבורה שהביא לכך שרוכבים (כמו קונים ישראלים רבים אחרים), יכולים כעת לטוס לחו"ל בעליות נמוכות ולהשתמש בכסף שחסכו כדי לרכוש חלפים, אביזרים וציוד רכיבה ומגן. הציוד נרכש בחנויות פיזיות בחו"ל במחירים נמוכים במיוחד, ועצם ההגעה למקום אף מאפשר לאותם רוכבים להנות ממגוון גדול יותר מזה המוצג וזמין בישראל.

קישורים שקשורים

זה הזמן לרכישות ברשת – מהר מהר לפני שייגמר: אתרי עזר לרכישות וקניות ב-eBay

 

השאר תגובה