ההארלי דוידסון של חרובי

רפליקת ההארלי דוידסון 1910 של חרובי

רפליקת ההארלי דוידסון משנת 1910 עומדת ברוב פאר והדר על גלגליה הלבנים, כאן בארץ. על מיכל הדלק נכתב Haruvi, אך המנוע הוא לא בדיוק וי-טווין וגם הנפח לא מרובה בסמ"קים כמקובל אצל היצרנית האמריקאית. נטשה פז מ-Motoculture פגשה את היזם והמעצב שגם תכנן ובנה את האופנוע הנושא את שמו. (ולמרות הדמיון, שום קשר לכרובי…)

כתבה: נטשה פזMotoculture

הכירו את טל חרובי, יזם מעצב בן 29.

בהיותו ילד, אהב חרובי לבנות ולשפץ כל דבר שזז, במיוחד אופנועים. ניסה להפוך את אופניו הקטנים לאופנוע הארלי דוידסון. שנים רבות של שגעת ממושכת, ואביו לבסוף נכנע: העביר לידי החוליגן את קטנוע ה-50 סמ"ק שלו ובמהרה, טל הפך אותו למוטציית מוטוקרוס.

טו קול פור סקול

בכל מקום שאליו הלך, השתלבו חייו עם עיצוב וחדשנות. תחומים שהובילו אותו ללמוד עיצוב תעשייתי בבצלאל. אך עד מהרה הבין שההנחיות הקפדניות לא יאפשרו לו ליצור בעצמו על פי החזון שלו, והחליט לקח קצת זמן חופש מהאקדמיה. החיים קרו וזמן קצר אחרי שעזב, חרובי נתקל בסדרה "הארלי והדייווידסונים" שהזכירה לו את השטויות שבנה בילדותו. האמונה בעתיד של בניית אופניים נולדה מחדש.

"בשלב מסוים אפילו חשבתי לקנות הארלי משנת 1910 עד שראיתי את המחירים שנראו לי גבוהים למדי. זה נראה לי קצת מוזר כי בסדרה היו עשרות אופנועים במצב מושלם. חקרתי את הכלים, עשיתי את שיעורי הבית  ומצאתי כי כל האופנועים בפרקים היו העתקים מדויקים. זה המקום שבו קרה הקסם. חשבתי לעצמי שאם שני ילדים ב -1910 בנו אופנוע בלי שום אמצעים, ומישהו בשנים האחרונות שיחזר אותם, אין שום סיבה שבכוחות שלי וכלים העומדים לרשותי אני לא יכול גם כן לבנות העתק.

הוא חייב לנסוע!

הרעיון המקורי של בניית רפליקת תצוגה, לא הרגיש נכון לבונה התשוקתי והוא החליט לעשות את זה כמו שצריך, לרכוב על המודל ההיסטורי. לאחר חיפושים נואשים בכל חלקי הארץ מצא טל זוג צמיגים נכונים, שלדה, מנוע ותפס טיסה לרומניה רק ​​כדי להשיג את המושב הרצוי.

"טיסה ספונטנית לבוקרשט. בחנות מפוקפקת כלשהי ראיתי את הדבר היפה ביותר: מושב עור עתיק ששכב מתחת לערמה של ציוד ישן ותג מחיר מוגזם. שעתיים של משא ומתן קשה ואינטנסיבי וקניתי לעצמי מושב".

האבולוציה פה

למרות שממדי האופנועים המקוריים היו ידועים, חרובי הבין שב -110 השנים שחלפו מאז בניית הארלי הראשון, גובה האנשים הממוצע גדל. אפילו ענקי אותה תקופה היו נחשבים היום כממוצעים. במקום מדידות אופנועים הוא היה צריך לחשב פרופורציות. באמצעות תמונות ישנות של רוכבים רשמיים של הארלי, הוא חתך והתאים את מסגרת השלדה.

חרובי 2.0

כל החלקים הורכבו, ואחרי ימים ארוכים, זיעה, כסף, דמעות והרבה תשוקה, המחווה להארלי דווידסון קמה לתחייה בתור אמריקן בורד טראקר של טל חרובי.

אופנוע 80cc שנראה מדהים והרכיבה עליו בהתאם. בימים אלו חרובי מתכנן את הפרויקט הבא שלו; מחווה לאופנועים אינדיאן. הוא עובד כרגע על רפליקה חשמלית במקום מנוע בנזין.

עוד פרויקטים מיוחדים, כאן

לדף Motoculture של נטשה פז בפייסבוק

ובאותו נושא:

הוא לא רוכב מהר, הוא טס נמוך: אופנוע הספיטפייר משווייץ

פרויקט הוקרה מבוסס על ב.מ.וו R9T מ-BOS

מוטו גוצי רדיקלי: 160 כוחות סוס באופנוע עם קירור אוויר

אופנוע קפה רייסר אוסטרי: ק.ט.מ סופרדיוק 990

השאר תגובה