ימאהה תציג את ה-YE-01 Racing Concept, אופנוע מוטוקרוס חשמלי, במרוץ האומות במוטוקרוס 2026 (MXoN) שייערך ב-2 באוקטובר בעיר ארני שבצרפת. מדובר בפרויקט משותף עם היצרנית הצרפתית Electric Motion (EM), שמתקדם בהדרגה לקראת השתתפות עתידית בסדרת MXEP, אליפות עולם למוטוקרוס חשמלי שאמורה לצאת לדרך בעתיד הקרוב.
היוזמה משלבת את טכנולוגיית השילדה של ה-YZ450F ועשרות שנות ניסיון מרוצים של ימאהה עם טכנולוגיית ההנעה החשמלית שפיתחה EM. לפי ימאהה, המטרה היא לשמר את האופי וההתנהגות של אופנוע מוטוקרוס תוך ניצול המאפיינים הייחודיים של הנעה חשמלית, וכך להציע צורה חדשה של הנאה מהענף. בניגוד לפרויקטים חשמליים רבים שמוותרים על מרכיבים מכניים מוכרים, ה-YE-01 עדיין כולל קלאץ', מה שמעיד על ניסיון לשמר תחושת רכיבה קרובה ככל האפשר לזו של אופנוע מוטוקרוס עם מנוע בעירה.
ה-YE-01 כבר הוצג בעבר בתערוכת EICMA במילאנו, וכעת עובר לשלב הבא בפיתוח עם הופעה פומבית על המסלול. ימאהה מציגה את הפרויקט כחלק מתוכנית הקיימות הכוללת שלה עד 2050, אך מדגישה שהמטרה המרכזית היא הרחבת האפשרויות לרוכבים ולענף המוטוקרוס, ולא רק עמידה ביעדי פליטה. אם וכאשר תושק קטגורית מרוצי ה-MXEP, ה-YE-01 צפוי להיות אחד המועמדים המובילים לייצג את ימאהה בזירה החשמלית, לצד יצרניות אחרות שכבר מפתחות פלטפורמות מתחרות.










השאר תגובה