מהו יום מסלול? צילום: רונן טופלברג

מהו יום מסלול?

רבים מדברים על זה, אך לא באמת מבינים. הנה תשובה לשאלה הלא ממש קטנה: מהו יום מסלול? ובכן – יום מסלול הוא הדרך הכי כיפית, הכי מהנה, הכי מרגשת והכי יעילה שיש – כדי לשפר את יכולות הרכיבה שלך. סוף פסוק. נקודה.

צילום: רונן טופלברג

חווית הגילוי

המסלול מספק סביבת רכיבה נשלטת, סטרילית שחוזרת על עצמה וניתנת ללמידה. בכך שהמסלול סגור, הוא מסיר מעל הרוכב את משתנה "חוסר הוודאות" שקיים בכבישים ציבוריים. אין תנועה נגדית, אין מכוניות, אין משטרה, אין חיות שמתפרצות לכביש ואין הולכי רגל.

כולם במסלול רוכבים לאותו הכיוון, אין בורות, לכלוך ולרוב, האחיזה שהאספלט מספק היא זהה. כל אלו מספקים סביבה מחייה בטוחה ובריאה יותר לרוכב שמעוניין לגלות את המגבלות הפרטיות שלו ושל אופנועו. הרבה יותר משניתן לעשות בכבישים ציבוריים.

אותה חוויית של גילוי מגבלות הרוכב הנעשית במסלול, הופכת לבטוחה יותר בזכות העובדה שצדדי המסלול חפים ממכשולים המהווים סיכון בכביש הציבורי. אין עמודים, תמרורים, גדרות בטיחות, אבני שפה של מדרכה או מכשולים מסוכנים היכולים, ברכיבת כביש ציבורי, "להעניש ולקנוס" את הרוכב שטעה והחליק אליהם ולתוכם.

אם כך, למי מתאים להשתתף?

בקצרה: לכולם. קצת יותר באריכות: לכל מי שיש אופנוע שמיועד לרכיבת כביש.

אתה רוכב על אופנוע ספורט ממודל חדש יחסית כבר כמה שנים. התעסקת קצת במתלים, במערכת בקרת האחיזה ואתה משחק תדיר במפות ההצתה שהטכנולוגיה באופנוע מציעה לבחור ביניהן. אתה מכיר את המפרט הטכני של האופנוע שלך ושל המתחרים שלו בעל פה. אתה יודע שהאופנוע שלך נועד במקור למסלול. החברים שלך אומרים לך ללא הפסקה שאתה חייב לתת גז במסלול. אתה מוכן לצאת לשם ולבדוק.

או שאולי אתה רוכב כיום על אופנוע תיור עם כמה עשורים של רכיבה מאחורייך. היו ברשותך אופנועים רבים ממגוון סוגים וטעמת כבר מהכל. אתה יודע שאתה יכול לרכב מהר גם כשמגיעים לדרכים מפותלות ונידחות. בדרך כלל, לא תהיה מהרוכבים המאספים של הקבוצה אליה הצטרפת לרכיבה.

הבעיה היא, שלמרות שאתה יכול לרכוב מהר, אתה מרגיש שזה יותר מדי על המגבלות וזה פשוט הופך להיות מסוכן. רכיבה בכבישים הציבוריים כבר לא באמת מאתגרת אותך והגיע הזמן לפתח את היכולות הללו שלך.

מהו יום מסלול? עוד צד לחוויה הדו גלגלית לניסוי וטעימה

אתה רוכב חדש יחסית. יש בקורות החיים שלך כבר 2 אופנועים ו-4 שנות רכיבה, לא כולל הזמן שבילית על קטנוע השליחויות של הפיצרייה השכונתית. העולם הדו גלגלי מלהיב אותך ואתה מלא באדרנלין בכל רכיבה. גם אם זה רק לבית הקפה שבקצה הטיילת.

אתה משתוקק לבלוע כל פיסת מידע שרק תחבר אותך טוב יותר לאופנוע. ללמוד כל מה שרק אפשר על העולם הזה. כן, מסלול סגור הוא בהחלט עוד צד לחוויה הדו גלגלית שאתה רוצה לנסות ולטעום ממנה.

ואולי בכלל אתה רוכב על אופנוע נייקד, אדוונצ'ר או ספורט ביומיום. רוכב לעבודה, לסידורים ופעם בחודש גם לטיול בסופ"ש. אבל היו לך קצת-יותר-מדי "כמעט"-ים. קצת יותר מדי קטעים שלא נשמת כי נבהלת. כי ראית את התאונה "אוטוטו" מתרחשת. או שסתם זיהית מצב שאותו סיימת עם פרקי אצבעות בכף היד כשהם לבנים מהלחץ שהפעלת על הכידון, ברגע בו הופתעת על ידי נהג מטומטם. אתה לא רוצה לוותר על הכיף שברכיבה ואתה מחפש לשפר את היכולות שלך להתמודדות עם תלאות, נפלאות והפתעות הכביש הציבורי.

זיהית את עצמך?

רוכבי אופנועי כביש רבים מחפשים להרחיב את טווח יכולות הרכיבה שלהם. לא משנה באם מדובר על רוכבי אופנועי סופרבייק או סופרספורט נלהבים, רוכבי אופנועי תיור וספורט תיור שתופרים טיולים של מאות קילומטרים מדי שבת, רוכבי יומיום שמודעים לסכנות שבכביש הציבורי – יום מסלול מתאים לכולם. עם בסיס ידע נכון ומספק, שינויים ממש מינימליים באופנוע (מומלצים ושאינם חובה) ועם ציוד הרכיבה הנדרש, אתם במרחק קצרצר מרכיבה ביום שכזה.

סרטון לדוגמה

צולם ביום מסלול שאורגן ב"מוטורסיטי" (שדה תימן, ליד באר שבע), ב-28.6.2019. אופנועים על המסלול שניתן לראות בוידאו: ב.מ.וו GS1200 ו-XR1000, סוזוקי SV650, הונדה CB500X ו-CBF500, הונדה CB1000R ועוד… לא רק אופנועי ספורט!

קישורים שקשורים:

לרכב במסלול – האינדקס המלא

מאחורי הקלעים של ימי מסלול – איפה, כמה, מי ולמה?

היכן יש מסלולים עם מי רוכבים בהם?

טיפ: מהו האופנוע המתאים ביותר לרכיבה ביום מסלול?

איזה ניסיון צריך לפני הרשמה ליום מסלול?

קורס רכיבה אישי: אחד-על-אחד במסלול

מסלול המרוצים זה החיים

שיא מסלול

הכל כלול ביום מסלול (וידאו עם מצלמת 360)

3 תגובות

  1. Michael Vaughn

    עושה טיפה (או הרבה) סדר למי שלא מכיר, אבל צפיה בוידאו מעלה כמה שאלות שאולי כתבת המשך תהיה המקום לענות עליהן.

    1. האם יש חוקים למסלול המירוצים? אם כן איפה לומדים אותם?
    2. האם צריך אישור מיוחד לעלות למסלול מירוץ?
    3. ביטוח, מה כן ומה לא תופס?
    4. עלויות?
    5. מיגון? מה חוקי ומה לא?
    6. עוקפים שם מימין ומשמאל? מי אחראי למנוע את התאונה במסלול? אני לא יודע מי בא ומאיפה? אני לא רוכב באותה מהירות\קטגוריה\רמה כמו כולם במסלול. זה קצת מחזיר אולי לשאלת החוקים אבל לי זה נראה כמו המון כמעטים…
    7. האם האופנוע שלי מוכן למסלול? ארגז? מראות? מגיני מנוע?
    8. שאלה טיפה בנושא שונה אבל קשורה, האם יש קורסי רכיבה מתקדמת גם למסלול ולא רק לכביש הציבורי?
    9. האם ממיינים לפי רמות רכיבה את הקבוצות שעולות או כל מי שבא ברוך הבא?

    תכלס יש עוד הרבה תהיות ושאלות שאולי יגרמו לי להצטרף יום אחד, בחום כמו של עכשיו הרכיבה היומית לעבודה וחזרה כ 100 ק"מ ליום מוציאה לי את החשק לרכיבה עוד לפני שעליתי על האופנוע בבוקר 🙂

  2. כRובי

    סחתיין על התגובה המושקעת 🙂 ולשאלותך – כן, יש המשך שעונה על כל השאלות שהעלת. תודה! יתפרסם בשבועות הקרובים.

השאר תגובה