כמה מרחק מצטבר (קילומטראז') אפשר לרשום על אופנוע? כמה רחוק אפשר להמשיך עם ליווי של אופנוע ומנוע נאמן? כמה קילומטראז' אפשר "למשוך" עם מנוע אופנוע? ולא פחות חשוב – מה צריך לעשות כדי להגיע עם המנועים למרחק כה רב, עד שמד המרחק בלוח השעונים הדיגיטלי, כבר לא יכול או לא יודע, להציג מספרים גדולים יותר?
יחסים ארוכי טווח
אני לא יכול להחשב כמי שמצליח לטפח יחסים לטווח ארוך עם האופנועים שברשותו. ההיסטוריה הפרטית שלי מראה שבממוצע, אני מחזיק אופנוע בבעלותי למשך פחות משנה וחצי. גם בתקופות בהן הייתי חייל משוחרר ואח"כ סטודנט עני וחסר מזומנים, התדירות לא הייתה גבוהה במיוחד: אם לא החלפתי את הדו גלגלי מיוזמתי, הגיעה תאונת כביש כזו או אחרת והשביתה את האופנוע לחלוטין (טוטאל לוס). מזל שתמיד היה ביטוח מקיף כדי שהגלגל ימשיך להסתובב עם אופנוע אחר. כשעברתי לרכיבת שטח ולעבוד אצל יבואן המתמחה בתחום, הפכו ההחלפות לקלות יותר, וקצב ההחלפה הגבוה יחסית, נשמר.
אבל לא בי אנו עוסקים ביום, כי אם ברוכבים שהם בדיוק ההיפך ממני. כאלו שמבחינתם האופנוע הוא פרטנר לרכיבות מרובות ולאורך שנים. ואם האופנוע מספק את כל צרכיו של הרוכב, מרגש אותו ומעניק לו הנאה ללא הפסקה, הוא לא רואה שום סיבה להחליפו באחר.
דוגמאות מהרשת
יש ברשת כמובן מאות דוגמאות של רוכבים שצילמו בגאווה את מד המרחק המצטבר שלהם באופנוע, עם נתונים מהממים של מאות אלפי קילומטרים שנצברו יחדיו. אבל אני רוצה להתעכב על הבחור הבא, מאחר והוא גם העלה תיעוד מדוקדק יחסית של הפעולות שעשה באופנוע הסוזוקי DL1000 V-Strom מדגם 2003 כדי להביאו לנתון הבא: 320,000 קילומטרים. שוב: שלוש מאות ועשרים אלף קילומטרים.
מסתבר, שמד המרחק של ה-DL1000 לא תוכנת כדי להציג מספר הגבוה מ-199,999 קילומטרים (בארה"ב: 199,999 מייל). כשמגיעים למרחק שכזה, השעון פשוט עוצר מלהתקדם ברישום צבירת המרחק. עבור הגולש wera688, בפורום הוי סטרומים Stromtrooper, זו הייתה הזדמנות להשענות לאחור וביצוע סיכומים לעיני חברי הפורום (בקישור שכאן).
רשימת מצאי
חשוב לציין שאת המרחק הנ"ל צבר האופנוע בין השנים 2003 (מעמד הקנייה) ל-2011 (מועד העצירה של מד המרחק המצטבר). הנה הסיכום לפניכם, אחרי המרה ממיילים לקילומטרים:
החלפות שמן: 50 פעמים. בממוצע כל 6500 ק"מ

החלפות פילטר שמן: 25 פעמים. בממוצע כל 13,000 ק"מ
צמיג קדמי: הוחלף 11 פעמים. בממוצע כל 29,070 ק"מ
צמיג אחורי: הוחלף 16 פעמים. בממוצע כל 17,545 ק"מ
שרשרת: 9 החלפות. בממוצע כל 35,200 ק"מ
סט גלגלי שיניים: 4 (!). בממוצע כל 80,000 ק"מ
רפידות בלם קדמי: 10 החלפות. בממוצע כל 32,000 ק"מ
רפידות בלם אחורי: 2 (!!!). בממוצע כל 160,000 ק"מ
כיוון שסתומים: 4 פעמים
החלפת פלאגים: 5 פעמים
החלפת שמן בבולמים הקדמיים: 3 פעמים
מצברים: 3 פעמים
ניקוי פילטר אוויר: 14 פעמים. בממוצע כל 22,400 ק"מ
דוח"ות תנועה: 3 בלבד. פעמיים על מהירות ופעם על חציית קו לבן.
לסיכום
בעוד חלק מהנתונים יכולים להסביר כי הכלי טופל באופן אדוק וקפדני, הרי שנתונים אחרים כמו תדירות החלפת הצמיגים, השרשראות, גלגלי השיניים ורפידות הבלם, מעידים על כך שמדובר ברוכב שקול מאוד שמתנהל עם האופנוע באופן מאוד זהיר ועדין. לדעתי הוא הכניס את נתון דו"חות התנועה לתוך הסיכום, כדי לערער במעט את התדמית שחלק מהנתונים יוצרים עבורו ולהוסיף נופך של "מגניבות" לעצמו (ללא הצלחה).
אז מה דעתכם? איפה אתם על הסקאלה שנעה בין "הכרוב הפוחז שמחליף אופנוע בממוצע כל שנה וחצי" לבין "רוכב שמאוהב באופנוע שלו ולא יחליפו גם אחרי 300,000 קילומטרים"?
ובאותו נושא
כששעון ה-GS500 הגיע ל-100,000 קילומטרים
יש ימים שבהם כואב לכבות את מנוע האופנוע – סיפורו של ירושלמי
פעם חיינו באמת – על הקשר בין אופנועים לאדם הקדמון
אני חושב שזה מדהים לנוכח העובדה שהדעה הרווחת בארץ היא שמנועים של אופנועים לא מיועדים למרחקים רבים.
ברמה האישית אני חושב שעם תחזוקה נכונה כל מנוע מודרני יכול לגמוע מרחקים רבים, המנועים היום בנויים ברמת דיוק מטורפת ומחומרים סופר איכותיים שמאפשרים למכונה לעבוד ולעבוד ולעבוד ללא שום בעיה.
אישית- אני גומע עם הרכב שלי בשנה 65 אלף קילומטר.
עם אופנוע צפויה לי חתיכת הוצאה כלכלית מטורפת …. מעבר לבלאי ולירידת הערך .. כל שבנתיים זה נשאר בגדר רצון רחוק …
אמנם זה עניין סובייקטיבי, אבל מתוך הסתכלות על נתוני החלפת הצמיגים ורפידות הבלמים שלו, נראה שהבנאדם כלל לא נהנה מהאופנוע.
נכון, אפשר גם להינות מרכיבה רגועה תוך כדי הסתכלות על הנוף והפריחה, אבל לרכוב שלושמאות ועשרים אלף קילומטרים של טיולי פריחות? נשמע סזיפי לחלוטין.
אופנוע, במהות, פונה ללב ולא להגיון, כי אין שום דבר הגיוני להניף רגל מעל חתיכות אלומיניום שנעות במהירות של מאות מטרים בשניה, עם סביבה נוקשה ונוף שמנסה להרוג אותך מהרגע הראשון שלחצת על כפתור הסטרטר.
ועדיין, תשאל כל אופנוען, והוא יגיד לך שלרכוב על אופנוע זה הדבר הכי הגיוני שיש, גם אם לא יוכל להסביר לך בדיוק למה.
אז, אם אין הגיון ברכיבה על אופנוע, ואופנוע פונה אל הלב שלנו (לא, לא ההוא עם משקפי השמש), למה לא לרגש אותו, את אותו לב פועם בחזה? למה לא לפתוח את המצערת לרווחה, הן בקוים ישרים והן בכבישים המפותלים? למה לא להאיץ בצורה שהמנוע תוכנן לה, ולהאט בצורה שהבלמים מאפשרים? למה לא להינות מהאופנוע?
אם אותו רוכב עשה שלומשמאות ועשרים אלף קילומטרים היה רוכב בצורה קצת יותר "נמרצת" , אני בספק רב אם היה מצליח לגמוע כזה מרחק.
ובאותה נשימה, אני שמח לקרוא את הכתוב, המנוע המוצלח הזה פועם מדי יום בין קורותיה של שלדת האופנוע שלי…
שרשרת: 9 החלפות. בממוצע כל 35,200 ק"מ
סט גלגלי שיניים: 4 (!). בממוצע כל 80,000 ק"מ
אז רק בישראל הנוכלים מוכרים לך שאתה חייב להחליפם יחד ואורינג וכל הצ'טויות האלה?
לקומביין גם יש שרשרת או-רינג שעולה 1000 שקל?
לא.
הכל טוב רק לא רשום בשום מקום אם הוא לא עשה כבר אובראול למנוע.
לא עשה.
באופן כללי, אפשר לומר שהכל נובע מסגנון הרכיבה שלו. כמו כן, הוא כנראה רוכב בעיקר בבינעירוני. אין שום דרך אחרת להסביר זאת (ורפידות בלם אחורי הוא החליף רק פעמיים??)
מה בקשר לגילוי נאות שכותב בלוג זה (אמת מדהים לכשעצמו) שיש לו עוקבים רבים ., בעצם מועסק בחברה שמוכרת את הכלי הנ"ל.
ועל זה נאמר "The Four Ps of Marketing".
הDL1000 שנת יצור 2003 שלי עם קצת יותר מ270000 ק"מ, לדעתי סה מאפיין של המנוע הספציפי, ד"א זה מתאפס ומתחיל מאפס.
ישראל ישראלי היקר:
א. כמו שרשמת, זהו בלוג. ובלוג, בהגדרתו, הוא במה פרטית באינטרנט להבעת דעתו ועיסוקו בנושאים שונים.
ב. ישנו עמוד שלם שנקרא "אודות הכרובלוג". אם אתה מחפש לדעת מה עומד מאחורי הכתיבה ומיהו הכותב, זהו המקום לקרוא ולדעת: https://kruvi.net/about-2/ אחרי שהגולש קורא בקישור, הוא מוזמן להחליט אם להמשיך ולבקר כאן ולהנות מהתכנים, או להשאר בחוץ, ולבקר את הכתובים…
מתי בפעם האחרונה מישהו מאיתנו גמר עט?
עט? כן. עט!
נגיד פילוט נקודה חמש איתו נחתמו הסכמי שלום בשנות התשעים (או שזה היה נקודה שבע? … כחול! זה דפנטלי היה כחול!)
באותם זמנים (של השלום) יכלת למצוא כמעט בכל קרן רחוב ששמאות חמישימים שפשוט נגמר להם הדלק והחלו להצמיח קורי עכביש.
באותם זמנים כשליח ניסיתי בכל האאמצעים שברשותי להתנקש בקאב50 התורן שנפל במשמרת.
כבודי רוכב כשבע שנים על נבלה בת דקאדה וקצת (כשנקנתה) אשר מבוססת טכנולוגית על אופנועי הראלי של שנות השמונים של המאה העשרים.
כבודי, לאחר איפוס טכומטר בפעם הראשונה (לנב להולי) החליף גל"ש רק כי נשמעו תיקתוקים דמיוניים מכיוון השרשרת.
כבודי מתכוון להחליף לנבלה דושימושית עתירת כוחסוסים בהקדם האפשרי.
(כבודי אף שמע ואפילו רכב פעם אחר דינוזאור שעבר חצי מיליון לפחות ללא אוברול. לרוכב, כמו פורסט גאמפ פשוט נמאס להניע עם קיק אז הוא קנה האסקי)
מיי מיילג' מיי ורי ורי
אני עם בנדיט עם 194000 ק"מ
מקווה שהמונה אכן מתאפס ולא נעצר
הבנדיט לא מראה סימני התעייפות רציניים
ניקוי פילטר אוויר: 14 פעמים. בממוצע כל 22,400 ק"מ
זה שובר מוסכמות… אנשים ששים לנקות פילטר כאילו אין יום..