Buell

ללא אלוהים – Buell XB עתידני

יצרנית האופנועים "Buell" מבית הארלי דוידסון, אולי סגרה את שעריה ב-2009 ופעילותה השתתקה לעד, אבל דגמי האופנועים שייצרה, ממשיכים לעשות גלים ואף לזכות בתחרויות. רק שכדי לעשות זאת, נדרשת יד אמן יפני שיודעת לדפוק במתכת, כדי להתבלט באמת.

אופנוע Buell מיפן

סדנת עיצוב האופנועים Ask Motorcycles בהובלתו של הבעלים ואמן ריקוע המתכת ראד יאממוטו (Rad Yamamoto), יושבת בעיר פוג'יסוואה, שעת נסיעה מדרום לטוקיו שביפן. בדרך כלל הם עוסקים בבניית אופנועים קטני נפח בעבור לקוחות שרוצים שהאופנוע שלהם יעבור מהפך משמעותי במראה שלו, ורוצים "לוק" שיבליט אותם מעל ומעבר לעדר הפלסטיקים שמתרוצץ שם בחוץ על הכבישים.ask_buell-custom-1

Ask-motorcycles-buell-godless-1 בזכות יכולת עיבוד המתכות של אמני הסדנה, מוחלף כליל מראה האופנוע באחד עתידני למראה, שנראה כאילו גולף בעדינות, אך עשוי כולו מאלומיניום קל משקל. כמובן שהעבודה לא מסתיימת רק בהחלפת המעטפת החיצונית, וכל אופנוע זוכה, בהתאם ליכולת הכספית של בעליו, גם במסאז' מדוקדק לחלקים שונים באופנוע. מה שעולה לא מעט ומייקר את התוצאה הסופית.

פיסול במתכת

פרויקט הביואל שלפניכם, הנו הראשון בו עשתה הסדנה שימוש באופנוע בנפח ליטר, כדי לספק את רצונו של לקוח עקשן. ההקפדה על הפרטים, יכולת הפיסול במתכת, החשיבה היצירתית מחוץ לקופסה וההתאמה של כל זאת לאופנוע בייצור סדרתי, היא זו שהביאה אותם לזכות בפרס ובתואר "Best Café Racer" בתחרות Mooneyes show. תחרות מאוד נחשבת בתחום עיצוב אופנועי הקפה רייסרס, בארה"ב.

את היצירה בעלת המראה העתידני, כינה ראד, בעל הסדנה – בשם Kanna שמשמעותו ביפנית "ללא אלוהים".

שינויים גם בפנים

מתחת למעטפת, שרוקעה ונבנתה כולה בעבודה יד ללא מכונות ערגול או חישול (אבל כן נעשה שימוש בפטיש אוטמטי ורתכת לצד עבודה עם פטיש ידני), נעשו לא מעט שינויים שנועדו להפוך את האופנוע שמתחת, לאחד שזז ומתנהג עוד יותר טוב מהאופנוע המקורי:

מנועי סדרת ה-XB, שהגיעו ממשפחת הספורטסטר של הארלי דוידסון, יועדו כולם לעבוד בתוך שלדת אופנועים ערומים ולזכות כך באספקת אוויר קריר בקלות. כיסוי המנוע באמצעות מעטפת המתכת החדשה, הצריכה התאמת מצנן (ראדיאטור) שמן של הונדה VFR400 בחלקו הקדמי של המנוע, ויצירה פתחי פליטת חום, לאחור ולמטה, בתוך חיפוי האלומיניום.

מראה ספורטיבי

הבולם האחורי הוחלף בבולם של Nitron Racing ומערכת הבלימה שודרגה לאחת מתוצרת Breinger. סעפת הפליטה והדודים (אגזוזים) נבנו מחדש מנירוסטה בעבודת יד (אלא מה?) בתצורת 2 ל-2.

סט רגליות מתכווננות של Aella החליף את המקוריות. זוג ידיות כידון קליפ-און שהחליף את הכידון הגבוה, ומשולש עליון חדש – שניהם גם מתוצרת Aella עזרו כולם כדי לשנות את תנוחת הרכיבה על מנת להתאים לעיצוב המחודש של המעטפת, וכדי להתאים את האופנוע לרוכב, בהתאם למראה הספורטיבי יותר שקיבל הביואל.

צביעה מעושנת

מלפנים, מתחת למגן הרוח בצביעה מעושנת, ובתוך מעטפת עשויה קרבון, הוצב לוח שעונים חדש של Moto Gadget מסוג Pro Digital. החישוקים ורגליות הבלם וההילוכים צופו באבקה והמושב רופד מחדש בעור בעבודת יד, עם לוחית מתכת ייחודית המנציחה את פועלה של הסדנה בבניית האופנוע.

הדיוק המרשים גורם לתוצאה הסופית להראות כמו עיבוד ממוחשב או לפחות עבודה מדויקת של מדפסת תלת מימד יקרה, והוא זה שהביא את הפרס לסדנה בגין היצירה הזו. הבחירה יוצאת הדופן במתכת להשגת קווים זורמים, נקיים ומפוסלים, הביאה את האופנוע להתבלט מעבר לקו המוכר של עיצובי סדנאות מהשנים האחרונות ומן הסתם, להתבלט מעבר לשאר המתמודדים בתחרות.

 

לחשבון האינסטגרם של סדנת Ask Motorcycles המציג את עבודתם השוטפת, היכנסו לכאן

ובאותו נושא

אופנוע ערפל

רפליקת יושימורה ב-2500 יורו

אופנוע CAFE RACER צנום מאסטוניה (וידאו)

אופנוע עתידני – קונספט הדיגימוטו

עיצוב אופנוע באגרופים חשופים

ברח מהאייטיז: קאוואסקי GPZ750 מודרני

עוד אופנועי פרויקט מיוחדים

 

השאר תגובה