רכיבת אופנועים

רחפן עצמאי לצילום רכיבת אופנועים: הדור הבא?

 

חברת Skydio חשפה בשבוע את ה-R1. לא מדובר על רפליקה מהירה וחדשה לדגם המצליח של ימאהה, אלא רחפן חדש ועצמאי לחלוטין שבדיוק כמו הסופרבייק של ימאהה, יכול לעקוב ולרדוף אחריך. לא משנה על איזה סוג של רכיבת אופנועים מדובר: גם אם אתה רוכב שטח שרץ מהר בסינגלים בין צמחייה צפופה ועצים רבים או אם אתה רוכב כביש שנע ממש מהר בין הפיתולים בסדום-ערד. אם אתם צופים ומכירים את הסדרה "מראה שחורה", בוודאי תזהו כאן תבנית מוכרת…

בניגוד לרחפנים עצמאיים דומים, והנה החלק המלחיץ משהו לחובבי תיאוריות קונספרציה, הרי שב-R1 אין צורך בחלק שצמוד לרוכב או לאופנוע כמו גאדג'ט מסוים או צמיד. הרחפן הזה מסוגל לדגום ולסרוק את פני האדם ודמותו שאחריו הוא נדרש לעקוב (דרך אפליקציה ייעודית שמאפשרת גם הטסה של הכלי), וזה הכל. האח הגדול עוקב מלמעלה, והוא עושה את זה מהר.

ורגע לפני שתשאלו על הסיכוי שלו להתבלבל: רחפן ה-R1 יודע להבדיל בין המשתמש לבין מישהו אחר שחולף, חוצה ומסתיר לרגע, את האדם אחר הוא עוקב.

טכנולוגיה

לרחפן יש, מלבד המצלמה העיקרית שמצלמת ועוקבת אחרי האובייקט, עוד 12 מצלמות (!) שתפקידן למפות את הסביבה ולזהות את המכשולים שמסביב, בהיקף של 360 מעלות. המידע מהמצלמות מוזן למחשב הרחפן, שמשתמש במודלים של ראיה ממוחשבת מבוססת בינה מלאכותית, שלמדה לזהות מכשולים כמו עצים, עמודים או בתים, בזכות המידע שנאסף לתוכה במשך שנים.  המצלמה הייעודית שעוקבת אחרי הרוכב, מציעה נתונים טובים כמקובל בקטגורית הפרימיום, של ב-4K ו-30 פריימים לשנייה או FullHD ב-30 או 60 פריימים לשנייה.

חברת Skydio העומדת מאחורי הרחפן החדש, הוקמה בידי אדם בריי ואייב בקרך, שני מפתחים שיצאו מגוגל, וגייסה מאז הקמתה 70 מיליון דולר. הכסף הגיע משורה של משקיעים ובהם מפתחת המעבדים הגרפיים הידועה Nvidia, שהמעבד שלה משולב ברחפן.

עד היום, חברות שהתמקדו ברחפנים עצמאיים התקשו לשרוד. מספיק לראות את ההסטוריה של החברות הראשונות בתחום, כדי להבין שהסיכון והקושי העסקי גדול אפילו מהקושי הטכנולוגי. 3D Robotics למשל, החברה שהקים כריס אנדרסון, העורך הראשי של Wired לשעבר,  הייתה חלוצת תחום הרחפנים הביתיים האוטונומיים. גם חברת לילי רובוטיקס הבטיחה רחפן שמתחיל לעוף בעצמו ולצלם אחרי שאתה משליך אותו לאוויר. שתי החברות הכריזו על פשיוטת רגל ונסגרו.

המחיר

ה-R1 החדש מתמודד עם אתגר לא פשוט משל עצמו והוא המחיר: 2,500 דולר. ועם טווח טיסה של 15 דקות בלבד, זה הרבה כסף בשביל מעט מאוד זמן תעופה. בעיקר כש-DJI, ענקית הרחפנים שמציעה לצד דגמים מקצועיים גם דגמים הרבה יותר זולים. כאלו שאומנם לא מציגים את אותה הרמה של עצמאות וגמישות בין מכשולים, אבל כן מתגאים ביתרונות לא פחות מהותיים כמו מהירות, מצלמה איכותית יותר וטווח טיסה גדול יותר.

תראו את הסרטון ותבינו את הפוטנציאל של המוצר. בנוסף, זה מבהיר כמה קצובים הם הימים של סרטונים המתעדים רכיבת אופנועים, אשר צולמו מגובה קסדת הרוכב…

עוד על רחפנים ואופנועים, כאן

תגובה אחת

  1. Amos Baram

    זו ההתחלה. יש פרסום על חברה דומה וכשזה מתחיל , עוד 1-2 שנים כבר יהיו שינויים דרמטיים בפרמטרים החשובים … מחיר וזמן עבודה.

השאר תגובה