רוכב שסבל כתוצאה מתאונת אופנוע, ממצב נפשי שזוהה כפוסט טראומה – זכה לפיצוי 8 שנים לאחר התאונה ובגובה של כמעט מיליון שקלים
בשיתוף LAWGUIDE.CO.IL
בית משפט השלום בתל אביב-יפו אישר בפברואר 2020 תביעת פיצויים בגין 2 תאונות שנגרמו לאותו הרוכב באותה השנה, בהפרש של 5 חודשים זו מזו. הרוכב תבע את החברה שביטחה אותו בביטוח החובה כדי לקבל פיצויים על נכות אורתופדית קלה ועל נכות נפשית שנגרמה לו לדבריו, בשל צמד תאונות הדרכים.
בעוד בתאונה הראשונה הצעיר החליק במהלך רכיבת כביש וסבל מחבלה ברגל (שבר בקרסול שהביא עימו גם טיפולי פיזיותרפיה), הרי שבתאונה השנייה הרוכב התנגש ברכב ונפגע בגב ובשורש כף היד. שוב זכה הרוכב ביש המזל בקיבוע (הפעם ללא גבס) ובטיפולי פיזיותרפיה נוספים. כל הנזקים האורתופדיים הללו "זיכו" את הרוכב בנכות אורטופדית של אחוז אחד בלבד.
לאחר שמונה שנים
שמונה שנים חלפו, והרוכב פיתח לטענתו, תסמיני תופעת "פוסט טראומה משנית" בעקבות צמד התאונות. הוא ביצע אשפוז יום פסכיאטרי ולאחר אבחון במרפאת בריאות הנפש. הומלץ לו טיפול תרופתי מתאים וטיפול נפשי משקם בקהילה.
עיקר התביעה שהגיש, כאמור שמונה שנים לאחר התאונות, עסקה בעניין הנכות הנפשית. לדברי הרוכב, בתאונה השנייה הוא ראה את עצמו מלמעלה כמנותק מגופו, ולאחריה החל לסבול מקשיי שינה וסיוטים, מחוויות חוזרות של האירוע ומחוסר סבלנות ואי שקט. הוא ציין כי הוא נמנע מנהיגה בכלל ומאופנועים בפרט, וכי הוא רגיש לרעש, ונוטה לכעס ולחרדה.
מפוטר לעיתים קרובות
הרוכב לשעבר סיפר כי אינו מצליח לעבוד ברציפות ומפוטר לעיתים קרובות. הוא אף הוסיף ואמר כי בעקבות נטייתו להתרגז ולריב, הוא מסיים מערכות יחסים במהירות. מהתיעוד הרפואי שהוגש לבית המשפט עלה כי הוא אובחן כסובל מפוסט טראומה ברמה כרונית, מה שפגע רבות בתפקודיו היומיומיים.
מומחה בתחום הפסיכיאטריה בדק אותו וקבע כי הוא סובל ממצוקה, חרדה ואי שקט בעקבות שחזורי הזכרונות מהתאונה השנייה. לדבריו, מעבר לפוסט טראומה, הצעיר גם סובל מהפרעת הסתגלות. לסיכום הוא קבע בחוות דעתו נכות פסיכיאטרית משוקללת בשיעור של 25%.
חברת הביטוח לא מאמינה לו
שלא במפתיע, חברת הביטוח טענה כי עדותו לא מהימנה. לא לגבי אופן התרחשות התאונה ולא ההשפעות של אותן תאונות, על חייו האישיים. לטענתם, הקשיים אותם תיאר הרוכב בהתמדה במסגרות עבודה ולימודים היו קיימים גם טרם התאונות ולכן לא הושפעו מהן. נציגי הביטוח אף בדקו ומצאו כי לאחר התאונה הבחור עבד בעבודות שהן בהגדרתן עבודות "מזדמנות" והוא אף טס לחו"ל לצורכי טיול והנאה. בתגובה לטענות אלה השיב מומחה הפסיכאטריה כי אין הדבר מעיד בהכרח על תפקוד תקין. לדבריו, ניתן לראות הידרדרות חדה במסגרות העבודה והלימודים של הרוכב לאחר התאונה.
כמעט מיליון שקלים מתאונת אופנוע
השופטת קבעה כי תשובותיו של המומחה מקובלות עליה וקיבלה את הקביעה שלו כי הנכות הפסיכיאטרית של הרוכב, אכן רלוונטית וקשורה קשר הדוק עם צמד התאונות. השופטת קבעה לבחור נכות תפקודית בשיעור של 22%, כאשר 20% מתוכה היא פסיכיאטרית ו-2% הנוספים היא נכות אורתופדית.
לאחר חישוב רכיבי הנזק ביניהם הפסדי השתכרות, עזרת הזולת, הוצאות ונזק לא ממוני, היא חייבה את חברת הביטוח לשלם לצעיר סכום של 988 אלף שקלים. כמו כן, חברת הביטוח שילמה את שכר טרחת עורך דינו של הצעיר בסך 231 אלף שקלים.
תיק: ת"א 40037-05-14
ובאותו נושא
עוד מקרים דומים במדור יעוץ משפטי
אופנוען החליק בשל פסי האטה – הביטוח לא היה מרוצה מהנזק לאופנוע
את מי תובעים עקב פגיעה בתאונת אופנוע?
המורכב נפצע בתאונה ואין ביטוח חובה לאופנוע?
תאונה עצמית עם האופנוע במהירות גבוהה – מה העונש?
רוכב אופנוע ללא רישיון – מי מפצה את המורכבת במקרה תאונה?
ביטוח חובה לאופנועים – כל שרצית לדעת
כשלעצמו נושא מעניין ופותח דלת.. אני חולק מעט מהסימפטומים המתוארים .. נראה לי אני אבקש חלק מהפיצויים כדי להימנע מהוצאות מיותרות 😂💪🏿
תודה על המידע