אם חשבתם שהחוויות מהביקור באוסטריה הסתיימו כאן בבלוג, יש לכם טעות. עוד לא דגדגתי אפילו את התיאור המינימלי שיזכיר, ולו במקצת, את חוויות הרכיבה המדהימות ממתחם פסטיבל KTM בהונגריה. אבל לפני כן אנקדוטה קטנטנה מהנסיעה הארוכה שעשינו, מאוסטריה להונגריה.
כדי להדגים לנו עד לאן ניתן לפתח את תחום האביזרים (Power Parts) והלבוש (Power Wear) של KTM בשילוב עם תצוגת הכלים, מוסך ומחסן חלפים, עצרנו בעיר האוסטרית Braumandl (בערך שעת נסיעה מזלצבורג בתנאי גשם זלעפות). שם, בעיר הבלתי מוכרת בעליל, ממוקמת חנות של מפיץ KTM, שבנה יחד עם היצרנית עצמה, את אחד החנות הגדולה והמאובזרת ביותר של מוצרי החברה בעולם. כן, גם יותר מהחנות הממוקמת בתוך המפעל עצמו.
מה שדי הפתיעה אותי, הייתה העובדה שהחנות ממוקמת במרכז מסחרי רגיל, הכולל סופר, סניפים של רשתות אופנה וכו'. ממש לא בתוך מתחם של מוסכים וסוכנויות אופנועים אחרות, כמו בארץ.
החנות מדהימה, לא פחות.
לצערי, בדיוק כשהתחלתי לצלם, נגמרו הסוללות במצלמה. אבל בשביל הסיפור הקטנטן הבא, הם יספיקו.
(כאן הייתה תמונה שהוסרה)
האופנועים בחזית, מחוץ לחנות, הם 2 דגמים מליין אופנועי המבחן שהחנות מחזיקה. האחד הוא 950SM והשני הוא 990 Super Duke. שניהם שייכים למשפחת ה-R, הגרסאות היותר אקזוטיות ויקרות של הדגמים הללו.
מדובר על אולם ענקי, מצוייד בטוב טעם בכל הקשור לשימוש בצבעי הכתום שחור של המותג, ומצוייד מכל הבא ליד – כל ליין האביזרים, הפריטים החליפיים, השיפורים, הבגדים וכמובן האופנועים, מוצג שם.
רק בתמונה הזו ניתן להבחין שאיזור ה-Street (אופנועי הכביש), מצויד בכל אחד מהדגמים של הסופר דיוק 990 והסופר מוטו 950 ו-690. כל אחד מהם, מוצג בכל גרסאות הצבע שלו, כולל גרסאות ה-R וכולל גרסה נוספת ומשופרת במיוחד של 690 המוכן לרכיבת מסלול.
והסיפור:
ונתחיל בנתונים הברורים מעצמם: הגענו בשעה 9 בבוקר, אוטובוס עם 40 דילרים (בערך) מכל רחבי העולם. בשל השעה, היינו המבקרים היחידים בחנות. כל המבקרים כולם מחוברים למערכת ההזמנות של KTM וכולם יודעים כמה עולה כל אחד מהפריטים על המדף. כולם יכולים להזמין לעצמם בסוכנות שלהם, איזה מוצר שהם רוצים, במחיר נמוך יותר מזה שהוא נמכר בחנות האוסטרית המרשימה הזו.
הוקצבה לנו חצי שעה לסיור בחנות, שכללה 10 דקות של סיור מודרך עם נציג KTM שעבר איתנו בין החלקים השונים של החנות והסביר מדוע כל תצוגה נמצאת בדיוק במקום בו אנו רואים אותה. 20 הדקות האחרות ניתנו לנו כהסתובבות חופשית.
45 דקות אחרי שהגענו לחנות, נאלצו לגרור אותנו החוצה. התור לאורך הקופה כלל כמעט את כולם, כולל את נציגי KTM עצמם שליוו אותנו (!). בהערכה גסה, השארנו שם לא פחות מ-20,000 יורו באותה חצי שעה. וזאת כאמור, כשרוב רובם של המפיצים המבקרים במקום, יכולים להשיג את אותם פריטים בדיוק, במחיר נמוך יותר כשיחזרו לארצם ויתחברו למערכת KTM. אנשים יצאו משם עם ציוד רכיבה, ביגוד, ג'אנטים (!), תיקים, חלפים לאופנוע הפרטי שלהם, מחזיקי מפתחות ועוד…
מדהים! יש משהו בעיצוב של החנות הזו, שמדרבן אותך לרכוש, ויהי מה.
אני עצמי יצאתי משם עם שלל רב וחור ענק בכרטיס האשראי: קסדת KTM מגרסת 2008 (שהיא בעצם קסדת HJC), תיק ציוד (טרולי) ענקי, מעיל חורף וחלצה קצרה לאשתי, חולצה ארוכה וקאפוצ'ון – לעצמי.
בפעם הבאה: מה קרה בהונגריה?