הכרובלוג - אופנועים | קטנועים | דו גלגלי
ZXMoto חושפת סופרספורט 500 סמ"ק עם ארבעה צילינדרים ו-84 כ"סKTM 450 SMR 2027 – אופנוע מסלול עם אחריות לשנהטריומף טייגר 1200 החדש נחשף בטעות בניסיון שיא עולמיבטא מעדכנת קלות את סדרת ה-RR Race ל-2027מוטוג'יפי 2026: עשרה מתוך 22 רוכבים נפצעו או עברו ניתוח באמצע העונהקנדה מתכננת מכס של 50% על אופנועי הארלי דוידסון ואינדיאןמוטו גוצי חנכה מפעל מחודש במנדלו וחושפת סדרת דגמים החוגגים יומולדת 105 שניםבונל 805 RX: אנדורו חשמלי חדש מטקסס במחיר 8,250 דולרהאסטרטגיה הכפולה של Bultaco: אופנועי תקציב מסין מול מורשת מרוצים מספרדאדלייד: כך ייראה מסלול הרחובות ההחדש של ה-MotoGP באוסטרליהKTM חוזרת לרווח: מכירות האופנועים קפצו ב-71% ברבעון השנימשטרת לונדון תרכוש אופנועי SurRon חשמליים למרדף אחרי כנופיותימאהה משחררת רמזים למנוע CP3 חדש עם סדר הצתה לא אחיד. האם צפוי טנרה 900?חדש מימאהה לשווקי המזרח: YZF-R2ימאהה מאשרת: ג'ק מילר עוזב את המוטוג'יפי בסוף 2026הונדה מחדשת ייצור אופנועים במפעל קומאמוטו אחרי רעידת אדמה

רכיבת שטח בלילה: יש בה משהו מאוד אחר ושונה. אפילו כשהיא נעשית בליל ירח מלא. השפעת האבק של הרוכב לפנייך, אלימה יותר בהפרעה לזרימת הרכיבה. אם באור יום, סובל הרוכב רק מטעם העפר שפיו ומראות לקויה, הרי שברכיבת לילה, במיוחד עם אמצעי תאורה חזקים ונוספים, הופך האבק גם למסמא ומסנוור, כשהוא מחזיר לתוך עיני הרוכב את אורות ההלוגן העוצמתיים.

רכיבת שטח בלילה

קל מאוד להתפתות ולרכב רק על פי מה שרואות העיניים בתוך אלומת האור הנפרשת לפני הרוכב, אך מאחר ולא מדובר על יותר מ-8 או 10 מטרים קדימה, הקצב הוא בהכרח איטי יותר. דווקא כיבוי אמצי התאורה הנוספים והסתמכות על הפנס הקדמי (והמקורי) בלבד, מחייבת את העיניים לצאת מהגבולות המוכרים והנעימים שמכתיבה מניפת האור החלושה, ולבלוש עמוק לתוך החשיכה. הקצב בדיעבד, דווקא עולה כשזה קורה.

אך למרות הכל, זוהי חווייה מהממת. לא פחות. בטח ובטח כשזו הפעם הראשונה שלי עם אופנוע ברכיבת לילה. התוואי נראה כ"כ שונה לעומת אור היום, עד שמרגישים כאילו רוכבים באיזור אחר לחלוטין. גם מזג האוויר, שירד לטמפרטורות קרירות בנקודות הגבוהות, הרגיש כמו מסע לארץ חדשה ורחוקה מאוד מהלחות של מישור החוף המהביל. מומלץ במיוחד בחודשי הקיץ הלוהטים.

טיול מועדון KTM והוסאברג – יום חמישי ה-2 לאוגוסט. יצאנו להקפה של 91 ק"מ מקימל שבגלבוע בהובלת ערן וולנברג. 14 רוכבים: 0 תקלות\פאנצ'רים\נפילות או עיכובים. צילומים: ג.ג.

יש לכם Google Earth? הקליקו כאן להורדת הקובץ המכיל את המסלול המלא של הטיול והקליקו עליו בתום ההורדה

ובאותו עניין: רכיבת לילה למסעדה כורדית

הניוזלטר של הכרובלוג

אתם משאירים כתובת, אני שולח. זה כל ההסכם. אפשר לבחור לקבל כל ידיעה כשהיא עולה, או סיכום יומי או שבועי, וקישור הסרה יש בתחתית כל מייל.

השאר תגובה

הכי נקראים

לגלות עוד מהאתר הכרובלוג

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא