רוכב האופנוע לרכוב על

טיפ רכיבה: על ידו של רוכב האופנוע

טיפ שלא יעבור על ידו של רוכב האופנוע – מי מכם מכיר את הסיטואציה שבה אתם פונים ימינה בעיקול ארוך, והאופנוע לאט לאט מתקרב לפס ההפרדה משמאלכם? מחייכים? ככל הנראה, הסיטואציה מוכרת לרוב אם לא לכל המשתמשים בדו-גלגלי. טיפ רכיבה חשוב שרלוונטי לכל רוכב, ולא לספורטיביים בלבד.

כתב: שי נווהאופנוען מאומן

האופנוע גולש תוך כדי ביצוע הפנייה לעבר פס ההפרדה שמשמאל? רוב הרוכבים יגיבו לבעיה הזו בסגירת גז והורדת מהירות רגעית, אחרים ישכיבו עוד קצת, אבל האם באמת יש צורך בכך?

ובכן, שחרור הכידון זה בדיוק מה שחסר לכם באותו רגע. נכון שכבר דיברנו על חשיבותו בעבר, אך הדבר כל כך לא טבעי למוח האנושי שעד מהרה רוב הרוכבים שוכחים ממנו וחוזרים להרגל של להחזיק חזק מדי.

רוכב האופנוע ותחושת הבטן

תבינו, לכל אחד יש תחושת בטן לגבי כמה להשכיב בכל פניה. ונדירים המקרים בהם אתם צריכים לבצע תיקון משמעותי בזוית ההטיה שלכם. אבל תמיד חסר קצת. קצת יציבות. קצת תחושת בטחון אצלנו בראש. קצת. אז שחרור הכידון נותן לנו בדיוק את המתנות האלה – גם מהדק את הקו וגם מוסיף לאחיזה וליציבות האופנוע. ממש קסם. אבל כרגיל, על קסמים צריך להתאמן.

עצתי לכם היא לנסות להרפות את כף יד שמאל לחלוטין במהלך הרכיבה, למעט השימוש במצמד / או בלם אחורי בקטנוע.

כשאני אומר להרפות, אני מתכוון ממש לפתוח אותה למצב בו הכידון ״רופף״ בתוך כף היד. כך למשל תרגישו מיד אם מגיע עומס לכידון, כי בכל פעם שתפתחו או שתסגרו את הגז, הישענות עם יד אחת בלבד (ימין, כן??) תייצר פקודת היגוי לא רצויה.

כשהבטן עובדת

אם הבטן עובדת, הירכיים עובדות וכל מה שמעל האגן רפוי, פתאום תגלו עולם חדש של שלווה. וזה אשכרה שלווה, כי מפסיקים להילחם עם האופנוע ופשוט לוקחים עליו סיבוב, ולא הוא עליכם…

תנו בגז (אבל עם שכל),
שי נוה וצוות אופנוען מאומן'

ובאותו נושא

וידאו: אימון עם אופנוען מאומן במסלול פצאל

2 תגובות

  1. אני

    אם אני רוצה ליישם גם בשטח (שבילים+) מה השיטה ?

  2. roni484

    לא ברור. מצד אחד כותב לשחרר יד שמאל ומצד שני כותב שהישענות על יד אחת בלבד ( כאמור ימין) מיצרת פעולת היגוי לא רצויה (שגויה) ….

השאר תגובה