בנלי, שהוקמה על ידי זוג אחים איטלקיים בעלי שם משפחה זה עוד ב-1911, זוכה בשנים האחרונות להתעוררות חיובית במיוחד. בתערוכת מילאנו שהסתיימה זה עתה, הוצג ה-752S הערום בנפח חדש עבור היצרנית.
לאחר שהמותג נרכש ב-2005 על ידי חברה סינית שהעבירה את הייצור למזרח (התכנון והעיצוב נשארו באיטליה), החלה החברה, בייחוד בשנים האחרונות, להפגיז בדגמים לכל הקטגוריות. הדגם החדש שהוצג ב-EICMA הוא דגם ערום בנפח מנוע חדש עבור היצרנית – 750 סמ"ק ועונה בהתאם לשם 752S. הדגם עוצב בתחילת שנות ה-2000 ע"י Pierluigi Marconi, עוד כשהייתה החברה איטלקית לחלוטין, אבל רק בשלושת השנים האחרונות החלה היצרנית הסינית לדחוף לכיוון פיתוחו.
מנוע בנלי חדש
המנוע החדש, 2 צילינדרים הממוקמים זה לצד זה, מפיק 81.5 כ"ס ב-9000 סל"ד ושיא המומנט מגיע ב-6,500 סל"ד. לא שובר שיאי קיצון ואפילו די סולידי, אבל מתאים מאוד לגישושים ראשונים של היצרנית בקטגוריה החדשה עבורה. המתלה הקדמי הינו מתוצרת מרזוקי (בקוטר 50 מ"מ), השלדה הינה שלדת צינורות, מערכת הבלימה מתוצרת ברמבו וחישוקי הגלגלים עשויים אלומיניום.
אסף זומר מ"מוטולישס" עשה עם המצלמה סיבוב קצרצר סביב האופנוע בתערוכת EICMA במילאנו. לא היו הרבה פרטים ונתונים טכניים זמינים, בהתאם יתכנו קצת טעויות.
לדף הפייסבוק של מוטולישס, הקליקו כאן. לערוץ היו טיוב של מוטולישס הקליקו פה
תערוכת EICMA 2018: האפריליה RS660 קונספט
תערוכת EICMA 2018: הטנרה 700 של ימאהה
תערוכת EICMA 2018: ה-FTR1200 של אינדיאן