אספנות: סוזוקי 750 ספורט סדום ערד

כביש סדום ערד: ההיסטוריה מאחורי כביש הרכיבה האולטימטיבי

כביש סדום ערד כרוך ושזור בהיסטורית האופנועים הספורטיביים בסצנה הישראלית, עוד מימיה הראשונים. סקירה היסטורית של כביש סדום ערד המפותל, נחקרה לעומק על ידי אלי פנגס ב-2006, ונכתבה בעבור ערוץ הרכב של Ynet. הגיע הזמן להזכר בה.

כמה הכביש הזה קשור היסטורית לאופנוענות הישראלית? ב-1986 נרשמה בו נקודת ציון היסטורית קטנה עבור הענף הדו גלגלי – תמונת המגזין הישראלית הראשונה של ברך בכביש, צולמה בדיוק בכביש הזה, עם אופנוע סוזוקי GSX1100ES והרוכב טל שביט בעבור מגזין טורבו.

שביט היה זה שעטף את אופנועי ה-R למיניהם יחד עם הכביש ההיסטורי וכתב:

"…כל אופנועי הספורט האחרים הפכו להיות נחלת העבר מהרגע בו נחת כאן ה-R. בדיוק כפי שהכבישים האחרים הפכו להיות נחלת העבר מהרגע בו גילינו את כביש ערד, שתפקידו בהתפתחות רכיבת הספורט הישראלית שזור וצמוד לתהליך ההשתלטות של ה-R על פלח השוק שלמעשה יצר במו גלגליו.

ערד וה-R, הכביש והאופנוע: כנופיות-כנופיות הם היו יורדים לשם, על טהרת ה-Rים, כל שבת כמו שעון, חוזרים בדרך כלל עם נוכחות פחותה מ-100%…"

(המשך – כאן)

אבל אנחנו כאן בשביל הסקירה המלאה של אלי פנגס בעבור YNET שנכתבה לפני כ-13 שנים ושקעה בארכיוני האינטרנט. היא מספיק טובה כדי שננער מעליה יחדיו את האבק ונקרא אותה בהנאה רבה

כביש סדום-ערד הוא המקום שאליו אופנוענים מגיעים כדי להרגיש שהם חיים – ובדיוק בגלל זה הוא גם המקום שבו כל כך הרבה מהם מתו. אלי פנגס חזר חצי יובל אחורה כדי לבדוק איך הכל התחיל – והבין למה זה לא ייגמר לעולם

לכתבה המלאה, הקליקו כאן

סרטון Why We Sdom?

(מתוך: "רחפן מעל כביש סדום ערד")

ובאותו נושא:

העונג הבא? להחליף אופנוע כביש לאופנוע שטח

לסגור את סדום ערד

אלוף הפיתולים

טיול אופנועים לים המלח עם הרגועים

המסלול בערד: הקפה מצולמת עם אופנוע ספורט על המסלול החדש

הכרובלוג בפייסבוק

2 תגובות

  1. כRובי

    זהו הכינוי של הכביש ב-40 השנים האחרונות. הרי לא זוהתה באמת עיר שנקראת סדום ואין מיקום שכזה, גם לא ארכיאולוגי, על המפה. לא תמיד כינויו של כביש, מסמל את הנקודות ביניהן הוא מחבר.

השאר תגובה