לא עוד סיכום שנה משמים על מגמות ואירועים שחרכו את שמי האופנוענות הישראלית. זהו בהחלט לא "עוד" אחד שאני יכול לרפרף עליו. הפעם מדובר על חוויות סיכום שנה שלי, כרובי מהכרובלוג. מהסוג שרק אופנוענים יבינו, יזדהו, יאהבו ואולי אפילו ישנאו את הכותב.
סיכום שנה של חוויות דו גלגליות, הוא בדרך כלל סוג טור אישי ולא כזה שמתאים לאתר שנהנה לראות עצמו, גם אם לא בצדק, כ-"מגזין". בנוסף, חלק נכבד מהחוויות האלו, מסוגלות ויכולות "להוציא את העיניים" לחלק מהקוראים. לגרום לרגשות קינאה וסינון קללה או שתיים מתחת לשפם. אבל יש כאן מסורת כלשהי (סיכום שנה של 2017 ו-2018) ואני רוצה להמשיך בה. סוג של תיעוד אישי מתגלגל ומתמשך.
כמו בסיכומים הקודמים, מדובר על הכל מהכל: אין סדר חשיבות וללא סדר עולה או יורד של עוצמת החוויה עצמה. אפילו לא סדר כרונולוגי. רק רצף של חוויות משמעותיות שניקרו בדרכי בשנה הקלנדרית החולפת.
מקיף (שוב) את המסלול ביוון. הפעם על ימאהה R6
בחודש מאי 2019 חזרתי שוב למסלול סרס היווני. שנה לפני כן, גם כן במאי, עשיתי זאת על הונדה CBR600 במסגרת קורס של קליפורניה סופרבייק סקול. השנה עשיתי קורס, ממוקד מסלול ורכיבת מרוצים, אצל רייסטראק הישראלית. והפעם מדובר היה על אופנוע שהוכן למסלול מסוג ימאהה R6.
זו הייתה חוויה אדירה שהשאירה עליי רושם משמעותי. כזה שמלבד דיכאון הידוע בספרות המקצועית כ-PST (ר"ת Post Serres Trauma), גם שינה את כל גישתי לעולם רכיבות המסלול. אפשר לקרוא עוד על כך בטור חווית גז מושלמת: על אופנוע מרוץ אמיתי בקורס רכיבת מרוצים.
כה חזקה הייתה השפעתה המנטלית של ההתנסות הזו, עד שהבנתי שהיא טמנה אצלי זרע פורענות קטן. כזה שגרם לי להחליט לצאת שוב, גם ב-2020, לקורס נוסף במסלול היווני. באותה מתכונת בדיוק אצל רייסטראק. צרו עימי קשר עם אתם מעוניינים להצטרף ולהיות איתי בנסיעה הזו.

ביקור בסוזוקי פלאזה – מוזיאון סוזוקי ביפן
בחודש מרץ 2019 ביקרתי, כחלק מאירועי השקת הסוזוקי קאטאנה, במוזיאון האופנועים של היצרנית בעיר הממטסו, ביפן. זו הייתי חוויה מרגשת ומטריפה במיוחד.
לראות את אופנוע האליפות של קווין שוואנץ, לראות GSXR750 שנת 1985 במצב תצוגה, היאבוסה מהסדרה הראשונה, את אופנוע ה-ER5 של סוזוקי עם מנוע הוואנקל, ועוד. על החוויה כתבתי את סוזוקי פלאזה ביפן – לא עוד מוזיאון אופנועים שאף כלל סרטון מהביקור במקום. הייתה חוויה נפלאה שלא אשכח.
ועוד מהחוויה בביקור בפלאזה: את כרובי סווטצ'ר אפור אתם מכירים?
רכיבת שטח בלילה
זו לא הייתה רכיבת השטח הראשונה שלי בלילה, וגם לא השנייה. אבל זו הייתה אחת מהמהנות שביניהן. בזכות האירוח מסביב ובזכות האווירה הנהדרת, הצחוקים ומזג האוויר הנעים שהיה כל כך חסר ברכיבות המיוזעות של אוגוסט 2019. חוץ מהקינוחים, הרכיבה עצמה השאירה טעם נפלא ורצון לחזור על רכיבות דומות בהמשך. הסרטון שבסופו של הטור לכבוד אוגוסט הרותח: רכיבת אנדורו בלילה, מעביר רק חלק מהמאורעות הנופים והאנשים באותו הטיול.
הוספת מותג אופנועים חדש לחלוטין לתחום אחריותי
והנה משהו היישר מתחום עיסוקי: השקת מותג אופנועי CF MOTO בישראל. זוהי למעשה, חוויה שהחלה חודשים לפני ספטמבר 2019 (מועד ההשקה) ובעצם לא הסתיימה. בעצם, הלוואי ולא תסתיים לעולם.
זהו אתגר לא קטן להתמודד עם הדיעות הקדומות כלפי ארץ הייצור (סין) של האופנועים הללו. אך מאחר ואני משוכנע באיכותם ובטיבם של הכלים לאור ניסיוני האישי עימם, הייתי צריך להעביר את האמון הזה והבטחון במוצרים האלו, הלאה. אני מאמין שאנחנו בדרך הנכונה להצלחה עימם. ובינתיים, הנה 8 דברים שלא ידעתם על אופנועי CF MOTO.
תערוכת EICMA במילאנו
זו הייתה הפעם התשיעית (!) לערך בה אני מבקר בתערוכת האופנועים הבינלאומית במילאנו שבאיטליה. אך ביקורי בה היה הקצר ביותר. בשל מחלה, ביליתי בה פחות מיומיים. אך כמו שכתבתי בעבר וחפרתי לקוראי הבלוג לא מעט: היא אף פעם לא הפסיקה לרגש, לעניין ולרתק אותי. כל מה שאתם חושבים שיש לעולם האופנועים להציע, ויותר, נמצא שם ובגדול. אתם חייבים לעצמכם ביקור, לפחות פעם אחת, בתערוכה הזו. הנה לכם משימה ל-2020!
כל שרציתם לדעת ולא היה לכם מישהו אחר מלבד הכרובלוג לשאול: אך זה להיות שם – תערוכת EICMA לאופנועים במילאנו 2019 (וידאו)
אופנוע אובלה צילום: אורי וייסלר
רכיבה על אופנועי אובלה במסלול
במפתיע, האופנועים הקטנטנים האלו, הם ממזרים לא קטנים. ההנאה ברכיבה עליהם, היא ענקית ובעיקר מגניבה. חובה לכל רוכב שאוהב להנות ולכל רוכב עם יומרות מינימליות לרכיבה ספורטיבית. לא פלא שאחרי הרכיבה על אופנועי אובלה במסלול בית ברל בסוף יוני 2019, חזרתי לשם שוב. הפעם עם החבר'ה עימם רכבתי בקורס ביוון. והכל תוך פחות מחודש, כן?
פרויקט החץ
חוויה חשובה ומשמעותית שהתרחשה בספטמבר 2019 והיא מהווה המשך ישיר לרכיבות המסלול ביוון ובארץ, הייתה ההתרסקות שלי עם אופנוע ההוסקוורנה 701 ויטפילן במוטורסיטי. (סרטון ההחלקה, כאן). מנקודה זו ואילך נשאבתי לפרויקט יקר, לא בהכרח הגיוני או פרקטי, שתבע ממני משאבי זמן, תשומת לב ולא מעט כסף. על הפרויקט המדובר, תוכלו לקרוא ב-2 הטורים שכתבתי על הליך שיקום וההתאמה האישית לטעמי הפרטי שעבר האופנוע.
פרויקט החץ: התאמת אופנוע לימי מסלול – חלק 1
פרויקט החץ: התאמת אופנוע לימי מסלול – חלק 2
סיכום שנה – המיטב
שש חוויות דו גלגליות שעשו את 2018
מי שעוקב אחריך ופועלך הדברים אינם חדשים.. יופי של אירועים ואכן יודע צדיק נפש. שתהא שנה חדשה לא פחות חווייתית מקודמתה