מהיר צילום: אסף רחמים

טיפ לרכיבת מסלול: לאט זה חלק. חלק זה מהיר

איך להיות מהיר על המסלול? הבסיס לכל זה נעוץ בתפעול מדויק, חלק, נקי וחסר פינות חדות. בניגוד לאמונה הרווחת, רכיבה אגרסיבית היא לא בהכרח רכיבה מהירה. אולי אפילו בדיוק להיפך. פרק נוסף במדריך.

צילום: אסף רחמים

אגרסיבי? מתכון מהיר לרכיבה לא מהירה

בטיפ הקדם, שעסק בכך שרכיבה "איטית" מאפשרת להגיע בקלות למצב בו רוכבים מהר ("רכב לאט כדי לרכוב מהר"), חשוב להבין שהאיטיות נדרשת כדי לבנות את יכולת הדיוק והשליטה בעצמנו ומכונה באופן חלק.

בלימה, פקודות היגוי, תפעול מצערת הגז, החלפת הילוכים, שינוי תנוחה ומיקום הגוף על האופנוע – כל אלו הן פעולות שבהן אנו מורים לאופנוע לבצע הוראות שמזעזעות את האיזון הבסיסי שלו. כאלו שפוגעות באחיזת הצמיגים וביציבות האופנוע שמתנדנד על המתלים.

ביצוע לא חלק, מרושל ואפילו אגרסיבי הוא מתכון לרכיבה לא מדויקת שבהכרח תמנע מהאופנוע לפעול ולהתנהג בצורה האופטימלית לה תוכנן. במסלול זה אומר, רכיבה איטית יותר ממה שאתה והאופנוע יכולים ומסוגלים. לפיכך, ביצוע פעולות באופן חלק ככל האפשר, יאפשר לך להפיק מהאופנוע יותר.

מדויק יותר 

יש יתרון נוסף לתפעול חלק – הוא מאפשר לרוכב להיות מדויק יותר. לדוגמה: רוכב שמתפעל את מצערת הגז בצורה חלקה ומודעת לכל מילימטר גלגול שהוא מזיז את המצערת. רוכב שכזה יכול להיות מדויק יותר בנקודה בה הוא סוגר את הגז בתהליך הבלימה לפני הבלימה, להיות מדויק בכמות הגז שהוא מוסיף למנוע בזמן הפנייה עצמה ועד להגעה אל שיא הפנייה – אל האייפקס (כדי לפצות על המהירות שהאופנוע מאבד בזמן ההטיה). כך, התפעול החלק מאפשר לרוכב להיות מדויק בעליית הסל"ד כשהוא מתחיל לצאת החוצה מהפנייה, כשהאופנוע עוד מוטה – עד לפתיחת הגז המלאה כשהאופנוע מתיישר. זהו רק רצף הפעולות על המצערת ורק דוגמה אחת, כן?

מאחר ובאנו לשפר יכולות רכיבה ונשמח שזה ישפיע גם על הרכיבה שלנו בכביש הציבורי: רכיבה חלקה מניבה תפעול בטוח יותר של האופנוע ומכאן – האמון של הרוכב ביכולותיו הפרטיות ובאופנועו, עולה.

במחיר הקפות איטיות יותר ומודעות יותר

אז איך עושים זאת במסלול ומפיקים רכיבה חלקה יותר? תתחיל בלרכוב לאט יותר ולעבוד על חלקות התפעול. תקדיש ריכוז וסבלנות לפעול חלק, גם במחיר של זמני הקפות איטיים יותר ממה שאתה חושב שאתה מסוגל. סוג של צעד אחורה בשביל לבצע בעתיד 2 קדימה. זמני הקפה טובים יותר ומהירות הרכיבה במסלול, יגיעו לבדם כתוצאה מהתפעול החלק.

טיפ בעניין: נסה לרכוב מס' הקפות ללא שימוש בבלמים בכלל. אם אפשר ובהתאם למסלול, גם עשה זאת בהילוך קבוע וגבוה. את ההאטה לפני הפניות, תשיג באמצעות בלימת המנוע בסגירת הגז. אם הגעת מהר מדי ואתה נאלץ להשתמש בבלמים, תוריד קצב. תכנן את הפנייה מראש כך שלא תגיע אליה לאט מדי או מהר מדי. מניסיון, אחרי 2-3 הקפות מגלים שניתן לפתח קצב מרשים למדי!

טיפ נוסף: בצע 2-3 הקפות עם יד אחת בלבד על כידון האופנוע (מן הסתם, הימנית – כדי שתוכל לתת גז). אתה תגלה מהר מאוד שאין צורך להעמיס כוח ומשקל על הכידון ושבאמצעות הורדת עומס מהידיים על ידי חביקת מיכל הדלק באמצעות הברכיים, ניתן לתת פקודות היגוי חדות ומדויקות גם עם יד אחת. אחרי 3 הקפות כשתחזיר את היד השנייה לכידון, תגלה שאתה יכול לרכוב חלק ומדויק יותר, עם הרבה פחות מאמץ.

בהצלחה!

עוד טיפים מעולם הרכיבה של ימי המסלול

טיפ לרכיבת מסלול: מה לא לקבוע כמטרה

טיפ ודיעה: סכנות הרכיבה בכביש הציבורי עם האופנוע לעומת הרכיבה במסלול

טיפ להשתתפות ביום מסלול הראשון: כיצד על הרוכב להתכונן?

טיפ לשיפור ברכיבה על מסלול: רכב לאט כדי לרכוב מהר

טיפ: מהו האופנוע המתאים ביותר לרכיבה ביום מסלול?

עוד מידע על עולם ימי המסלול הישראליים

לרכוב במסלול – האינדקס המלא

מהו יום מסלול?

איזה ניסיון צריך לפני הרשמה ליום מסלול?

היכן יש מסלולים ועם מי רוכבים בימי מסלול?

מאחורי הקלעים של ימי מסלול – איפה, כמה, מי ולמה?

כיצד על הרוכב להתכונן ליום מסלול?

וגם:

הכרובלוג בפייסבוק 

עקבו אחר האינסטגרם של הכRובלוג

הרשמה לערוץ היו טיוב של הכRובלוג

הכרובלוג – מעכשיו עם ערוץ עדכונים בטלגרם

השאר תגובה