אופנועי CF MOTO הושקו אתמול בישראל באירוע שנערך במרכז תל אביב מול עשרות עיתונאים ועובדי היבואנית "עופר אבניר". בתום האירוע, הוכרזה ההשקה על ידי רבים מגופי המדיה כ-"הפלת פצצה בשוק הישראלי". הבחירה במונח הבומבסטי כל כך, נובע מ-3 סיבות עיקריות:
- למרות שכלים מהמזרח מיובאים כיום על ידי כל היבואניות, הרי שזו פעם ראשונה שיבואנית וותיקה וגדולה כעופר אבניר, נכנסת לשיווק והפצה של מותג שהוא מתוצרת סין בכל הווייתו. לא עוד אופנועים מהמזרח הרחוק שמסתתרים בצילו של מותג עם שם יפני או אירופאי, אלא כזה שלא מתנצל ולא מתבייש במקורותיו הסיניים. יש בכך בשורה לא קטנה שיבואן מטיל את מלוא משקלו וכבודו על מותג שכזה.
- מחירי הקנייה – האופנועים נראים טוב. מאוד טוב! וחלקם מתהדרים ברשימת אבזור ומכלולי פרימיום שמביישים מתחרים אחרים בקטגוריה הרלוונטית לאותו הדגם. ובכל זאת – מחיר המחירון של הכלים (לא מבצע, לא "מחיר השקה" או "החדרה"), הוא הנמוך ביותר בישראל בנישה הרלוונטי. בום!
- מחירי האחזקה השנתית – נאמנים להבטחה "להיות לתמורה הטובה ביותר לכסף שלכם", נקבעו מחירי הטיפולים השוטפים לכל דגמי CF MOTO, להיות כאלו שיהיו לנמוכים ביותר בנישה שלהם. וכך, בחישוב לאורך 25,000 קילומטרים (המקבילים לשנתיים הניתנות כאחריות או ל-24,000 קילומטרים), נמצאו דגמי אופנועי CF MOTO כזולים ביותר. כל אחד מול הקטגוריה שלו בשוק הישראלי.
אז מי הם אופנועי CF MOTO? הנה 8 דברים שלא ידעתם עליהם
- CF MOTO מפתחת, מייצרת ומשווקת אופנועים, טרקטורונים, רכבי עבודה, מנועים, תיבות הילוכים וחלקי חילוף משנת 1989.
- ב-30 השנים שחלפו מאז הקמתה, פיתחה CF MOTO כ-98 דגמים שונים של כלי רכב מסוגים שונים, ו-51 מנועים. כל אלו משווקים באמצעות 1900 מפיצים ברחבי העולם, הפזורים על פני 100 מדינות.
- לחברה 2000 עובדים. 10% מתוכם (כ-200 עובדים) העוסקים בתחום המחקר והפיתוח (R&D) והם עושים זאת במעבדות פיתוח הנמצאות ב-5 מדינות שונות. החברה מחזיקה בבעלותה 272 פטנטים רשומים בתחום המנועים ואביזרים נלווים.
- ב-2014 נבחר אופנוע ה-650TGR של CF MOTO להיות לאופנוע הייצוגי והרשמי של המשטרה הסינית. וכך, מלבד משימות שיטור, הוא משמש גם באירועים רשמיים לליווי נשיאים וראשי ממשלות המבקרים במדינה.
- CF MOTOמשווקת את אופנועי ק.ט.מ בסין מאז 2013. בתקופה זו הקימה 28 אולמות תצוגה אקסקלוסיביים למותג האוסטרי, וכבשה נתח שוק של 15%. האופנועים משווקים תחת שם המותג R2R (ר"ת של Ready To Race)
- CF MOTOהקימה חברה משותפת עם KTM ב-2018 להקמת מפעל שייצר כ-50,000 יחידות בשנה מדגמי ה-LC8 של ק.ט.מ (בנפחים 799 סמ"ק ועד 1000 סמ"ק). תחילת יצור משוער: 2020.
- תחום ה-4 גלגלים של CF MOTO, הכולל טרקטורונים, רכבי SBS ורכבי עבודה, הם המותג הנמכר ביותר בשוק האירופאי עם נתח שוק של 22%. כלים אלו משווקים על ידי עופר אבניר מ-2012 בשוק הישראלי.
- מאפייני המותג CF MOTO, צבעיו וכן עיצוב כל דגמי האופנועים – תוכננו ונעשו כולם על ידי סטודיו עיצוב הרכב הגדול ביותר באוסטריה – סטודיו קיסקה. אותו הסטודיו האחראי לעיצוב כל אופנועי ק.ט.מ משנת 1994 וכל אופנועי הוסקוורנה משנת 2014. (עוד על כך, כאן)
דגמי CF MOTO באתר היבואן – עופר אבניר
גילוי נאות: כמנהל תחום אופנועי הכביש בעופר אבניר, יהיה התחום הדו גלגלי של CF MOTO באחריותי. עוד עליי, כאן
קשור לא קשור:
אירועי השקת הסוזוקי SV650 בישראל
חלקים איכותיים עם שמות מפוצצים זה נחמד, אבל השאלה הגדולה העומדת בפני מותג סיני פר אקסלנס הוא לב האופנוע, המנוע. האם המנוע הסיני יחזיק מעמד וייתן תמורה נאותה ? או שמא הלב לא יצליח להחזיק את כל החבילה. מהי הסגסוגת? איכות הגימור של חלקים פנימיים כמו גם חיצוניים, טעמנו קצת סיני בגוון קיוואי, ולמרות המכירות המרשימות, הכלים אפעס פחות.
מה יעלה בגורלו של המותג הסיני? בטח יכבוש את לב הפוחזים האוחזים ברטיטה ברשיון החדש, אבל לא זה המדד אליו אנחנו שואפים , אלא להכיר מותג סיני באיכות סבירה שנותן תמורה נפלאה לכסף. אם עולם האופנועים הסיניים יהיה מקביל לעולם הסלולר, אזי יש פה באמת בשורה חדשה, ואילו במידה והכלים יתגעגעו וישאפו לחזור למוסך היבואן השכם וערב, לא נופתע ולא נרים גבה, רק נצקצק בלשוננו ונניד ראשינו בשלילה ונאמר….סיני.
הי יוסי! החשש שלך מהלא מוכר והלא ידוע, ברור ומוצדק. ברור שחובת ההוכחה היא על האופנועים, המותג, היצרנית (מבחינת האחריות) והיבואנית מבחינת השירות. עם זאת, אל לנו להרתע אל תוך העתיד – תחליף בהודעה שלך את המילים "סיני" ב-"יפני", ותראה איך הייתה נראית תגובת הציבור בעולם, לאופנועים היפנים שהחלו להגיע לשווקים בשנות ה-60' וה-70' של המאה הקודמת. גם מהם נרתעו וחששו ולאחר כמה וכמה שנים, הדיעה השתנתה לחלוטין לגביהם.
דעה: חברה שרוצה להוכיח שהמותג (שנתון בספק עקב היסטוריה לא נעימה של מותגים סיניים).. אמורה לעשות זאת במעשים ולא בדיבורים… למשל אחריות כוללת ל3 שנים.. בלי אותיות קטנות וכו'… למשל התחייבות לפרק זמן מינימאלי של תיקון במקרה של תקלה מכל סוג שהוא..למשל.. החזר כספי מלא!! על כלי עם תקלות חוזרות ונישנות.. אחרת היא אומרת "גם אנחנו לא בטוחים במותג שלנו"ואם זה יעבוד טוב.. כולם ירוויחו.. כולל החברה..
סופסוף אופנועים במחיר שפוי
עם יבואן שפוי
הולך להיות מעניין 🙂
מה עם איזה כלי בינוני לשטח ב 20 אלף ? אין להם בארסנל?