סרט GP מסלול אספלט

סה"כ רוכבי מרוצים

כתגובה על המשכורת של רוכבי מרוצים ב-MotoGP (כאן), היה גולש שלא התרשם   מההפתעה שאחזה בקוראים אחרים, בדבר הסכומים הנמוכים. אותו גולש טען "נו טוב, הם בסך הכל רוכבי מרוצים". זה כל מה שהיה צריך נריה מזעקי כדי לענות לו בצורה מפורטת.

כתב: נריה מזעקי

"סה״כ רוכבי מרוצים?" אתה שומע את מה שאתה כותב?

ראיתי בפרופיל שלך בפייסבוק: יש לך ימאהה R6. אין ספק – הוא חדש ונראה טוב. ואין גם עלייך – רוכב מפחיד שכמותך. בלי צחוק אני נשבע לך – אתה עושה את הכל כמו שצריך: רכבת בנס הרים, נתת ברכיים בפס, חרשת את אלקוש. אלוף אתה ותותח!

רוכבי מרוצים – מכונות מובחרות

אבל תסתכל אחורה ותבין שיש אנשים שזה המקצוע שלהם. שלא כמוך שבגיל 13 ישבת על איזה בר ובגיל 16 עלית על R125. הרוכבים האלו לעומתך, שומרו וגודלו כמכונות מירוצים משומנות מגיל אפס בערך.

שהרי רוכב מרוצים ברמה העולמית הוא מכונה מובחרת, קטנה וקלה. כזו שהשרירים, הלב העיניים והמוח שלה מלוטשים ומשופרים מגיל שלוש כשרק יכלו לשבת על אופנוע ולתת גז לראשונה. מכיוון שכך, בגיל 16 מדובר בגיבור-על עם ניסיון של 13 שנה במרוצים שיכול לעמוד מול הטובים שיש למין האנושי להציע.

על-סף-מושלם

הרגש בכל נימי הגוף אצלם מכוון למציאת הקצה. הגוף שלהם עוקב כל הזמן אחרי "כמה האופנוע קרוב לקצה של הקצה" והכל בתנאים קיצוניים, תוך כדי תפעול על-סף-מושלם של כל השרירים בגוף. תחשוב על הטקטיקה של ניהול האנרגיה אצלם. של ניהול הקצב, העקיפות, ההגנות, קווי הפנייה שמדויקים בחצאי סנטימטרים גם תוך כדי תנועה במאות קמ״שים. וכמובן ניהול שטף הנתונים המטורף המתקבל למוח במהירויות כאלה.

הכספים שהוציאו עליהם עד גיל 10 בלי להגזים, עוברת את המשכורת שלהם לשנה.

תן כבוד

אלו אנשים מתמסרים. כאלו שלא ישנים בלילות: אימונים ,כושר, שיקומים, פציעות חמורות,
לשים את החיים שלך, את הכושר שלך את הכל-הכל: All In. והכל על מכונה שיורה אותך ל-350 קמש.

ואתה אומר לי משפט אחד: "הם סה"כ רוכבי מרוצים, לא יותר?"

דבר אחד אני יכול להגיד לך: לפני כל אלה ולפני כל מה שכתבתי כאן מעל: תן כבוד לספורט באשר הוא.  שאל את עצמך אם אתה בטוח שקלטת והבנת מה נדרש מאחד שכזה ועל איזה סוג של ספורטאי אתה מדבר.

הטקסט שהצית את הדיון: מהן המשכורות של רוכבי ה-MOTOGP?

ובאותו נושא

סרטון לסופ"ש: קריירת ה-MOTOGP של דני פדרוסה

תואר אליפות עולם חמוץ בפנייה האחרונה

אלוף העולם 5 פעמים, חורחה לורנזו, פורש מחיי המרוצים

הכרובלוג בפייסבוק

תגובה אחת

  1. יואל דמרי

    מסכים מאוד .הייתי מוכן לתת הכל כדי לקבל הזדמנות כזו בגיל אפס .תראו את וולנטינו.רווק בגיל 41 עוד מעט 42 .

השאר תגובה