הזמנות מחו"ל ואתם

הזמנות מחו"ל, חברות שילוח ואתם – סדר בענייני שילוח

כשמבצעים הזמנות מחו"ל זה עולה די הרבה כסף. ואם זה לא מספיק הרי שחברות השילוח הולכות לגבות מכם עוד הרבה מאוד כסף, אז עדיף לדעת מראש, לא להיות מופתעים ולא להתעצבן אחר כך. איתמר עושה סדר לרוכבים-קונים ברשת.

כתב: איתמר חן

בזמן האחרון אני נתקל בפוסטים רבים ברשתות החברתיות בסגנון של "הזמנתי מכסה קלאץ' ב-314 ש"ח, וחברת השילוח הבני #$@ות מחייבים אותי 247 שקל! זה לא הגיוני! ביקשתי שיחזירו לשולח אבל גם זה לא מוכנים, מה לעשות?! "

התגובות לאמרות האלו ענייניות יותר ("עדיף לקנות רק בארץ ולפרנס פה מישהו") או פחות ("נכון! הם בני #$@ות גם לי לקחו 317 שקל על שואב אבק ציקלוני וחבילת קונדומים"), וחלקן ממש שטויות ("תזמין רק עם דואר ישראל, ייקח קצת יותר זמן אבל אין עמלות").

מתי באמת משתלם לבצע הזמנות מחו"ל לעומת הארץ?

העניין הוא, שאף אחד לא מסביר בצורה ברורה איזה עלויות צפויות לנו כשאנחנו מזמינים. אף אחד לא באמת יודע איך אפשר לחשב זאת מראש בפעם הבאה, כדי לדעת כמה יעלה. אף אחד לא מחשב מתי באמת משתלם לקנות בארץ לעומת הזמנה מחו"ל.

לכן, החלטתי להרים את הכפפה. גם ככה חברים שלי כל הזמן שואלים אותי, אז ככה אני יכול לשלוח אותם לקרוא את הפוסט הזה ולעזוב אותי בשקט. מזמין אתכם לקרוא ולשאול בתגובות אם משהו לא ברור. מבקש: אל תרשמו לי דברים כמו "אני הזמנתי פעם קסדה מעלי אקספרס והיא עברה חלק", דוגמאות אנקדוטליות הן לא מעניינות.

הסוזוקי SV650
צילום: שמוליק פאוסט

להבין את התהליך בין חברת השילוח, המכס ואתם

נתחיל בלהבין התהליך שחברות השילוח מבצעות מול המכס.

המוצר שהזמנתם מגיע למכס. אלו בוחנים את החבילה ואת החשבונית, ומחליטים אם פשוט לחייב מע"מ ולשחרר, או שיבקשו לפתוח את החבילה לטובת בדיקה, למשל של משרד התחבורה.

בכל מקרה, חברת השילוח מטפלת בבקשה בהקדם האפשרי. המטרה שלה היא לשחרר את החבילה שלכם כמה שיותר מהר, כדי שתוכלו לקבל אותה כמה שיותר מהר, כי זה השירות שאתם משלמים עליו.

הזמנות מתייבשות על המדף

כשאתם מקבלים את הודעת הסמס המעצבנת שאומרת שהחבילה נושאת בעלויות שחרור מכס, החבילה כבר שוחררה מהמכס. היא יושבת במחסנים של חברת השילוח. חברת השילוח כבר שילמה למכס את שדרש. בין אם זה מע"מ, מכס, מס קנייה, אגרת מחשב, אגרת אבטחה וכו'.

כך שהחבילה יושבת על מדפי חברת השילוח. חברת השילוח רוצה שתשלמו לה את ששילמה למכס, ועל הדרך הם גם רוצים להתפרנס על השירות הזה. שירות שאתם קניתם כשהזמנתם חבילה דרך אותה חברת שילוח. חברת השילוח יוצאת מנקודת הנחה שנכנסתם לאתר שלה וקראתם מה התנאים לפני שהתחלתם לשגר הזמנות אל מעבר לים. אבל ברור שלא עשיתם את זה יא עצלנים – לכן אני פה. אז על מה בעצם אתם הולכים לשלם?

אגרה ועמלות קטנות

קודם כל, אתם הולכים לשלם למכס בהתאם לעלות הפריט שהזמנתם:

עד 75 דולרים (ללא חישוב עלות השילוח) – לא תשלמו דבר.

מעל 75 דולרים – זה כבר תלוי במוצר. יש מוצרים שמשלמים רק מע"מ (כמו בגדים ומוצרי מיגון למשל) ואחרים חייבים גם מס קנייה ומכס (רק אלוהים יודע מה ההבדל). בשביל זה יש מחשבון ייבוא מס אישי של רשות המיסים בקישור שכאן. אני לא מתכוון להסביר ולפרט אותו. שהרי יש מחשבון בשביל זה.

השלב הבא, הוא תרומה שלכם לאוצר המדינה בדמות אגרות ועמלות:

אם ערך הפריט שהבאתם הוא מתחת ל-75 דולרים – לא תשלמו דבר.

בין עלות של 75 דולרים עד 500 דולרים – תוסיפו אגרת מחשב בסך 18 שקלים

פריט ששוויו מעל 500 דולרים – תוסיפו גם אגרת מחשב בגובה 18 שקלים וגם אגרת ביטחון של 36 שקלים  (בטח כי צריך לאבטח משהו כל כך יקר).

אם שווי הפריט הוא מעל 1000 דולרים – אגרת המחשב מטפסת ל-36 שקלים כי המחשב צריך להתאמץ יותר רק כי הוספתם אפס. אבל אם יש לכם כסף להזמין משהו מחו"ל ב-1000 דולרים אתם טחונים. מה שאומר שאתם בוודאי יכולים להפסיק לקרוא גם ככה כבר עכשיו 😊.

390 אדוונצ'ר
צילום: שמוליק פאוסט

שלושה טיפים בעניין, בלי הסברים מיותרים. כי לכו תדעו מי עוד קורא כאן

  1. וודאו עם המוכר שהוא רושם בחשבונית את עלות המשלוח בנפרד מעלות המוצר. אם המוצר הוא מתחת ל-75 דולרים וסך ערך המשלוח כולו הוא מעל 75 דולרים, הרי שמגיע לכם פטור.

  2. יש כאלו שאומרים, לא בדקתי זאת בעצמי, שאם אתם מזמינים מאיביי למשל, והמוכר "מבין עניין", אז אפשר לבקש ממנו שירשום בחשבונית שערך המוצר הוא 74 דולרים במקום 78 דולרים. שמעתי על מקרים שכאלו שהקונים בארץ ביקשו זאת והמוכרים (כשמדובר על אנשים פרטיים) הסכימו כי זה לא משנה להם בכלל.

  3. אם אתם קונים מאתר שנותן חשבונית במטבע שהוא לא דולרי, אז אל תהיה "על הקשקש" ותרכשו מוצר שיש סיכוי שבהמרה, יעבור (אפילו באגורות בודדות) את רף ה-75 דולרים.

זכרו: המכס מחשב את ההמרה ל-75 דולרים לפי שער יציג שנקבע בכל יום שלישי, וזה מחושב לפי תאריך ההגעה למכס. לכו תדעו מה בדיוק יהיה השער שלפיו הם ימירו.

עכשיו הקטע המרגיז שלשמו התכנסנו: העמלות של חברות השילוח

זוכרים שהסברתי קודם לכן שחברות השילוח נותנות לכם שירות שאתם בעצם הזמנתם, ברגע ששלחתם חבילה דרכם? אז השירות הזה לא בא בחינם. לכל חברה יש מחירון משלה, אבל בגדול תצפו לשלם משהו דומה לכך:

עמלת שחרור ממכס או שחרור פרטני (נקראת לפעמים "עמלת אשראי"): בדרך כלל זה מדובר על כ-70 עד 110 שקלים.

דוגמאות נכון לתקופה זו (ינואר 2022): DHL אקספרס גובים 67 שקלים, UPS גובים כ-105 שקלים.

דמי ניטול ואחסנה (אם מישהו יודע מה זה "ניטול" ואם זה קשור לנטילת ידיים אשמח לשמוע בתגובות), כ-10-30 שקלים פחות או יותר. הדבר תלוי איכשהו בגודל ומשקל החבילה שלכם ובכמה ימים היא מחכה במכס לחברת השילוח שתשחרר אותה.

עמלת "ארגנו בשבילך פגישה בין המכס למשרד התחבורה"

בנוסף ישנה עמלה הקשורה לאישור משרד התחבורה, מה שמאד רלוונטי עבורנו במקרה של הזמנות חלקים וחלפים: זו יכולה להגיע לכדי ה-250 שקלים (ויותר), אז קחו זאת בחשבון כשאתם מזמינם מוצרים ללא תקינה בארץ כמו מוסים לאופנועי שטח או חלקי מערכת בלימה. יתכן שהמכס לא יעביר אותם בקלות כי הם עלולים להיות לדעתם מאד מסוכנים לייבוא.

משרד התחבורה לא גובה עמלה על השירות של אישור הכנסת החלק המדובר לארץ, אבל חברת השילוח צריכה כביכול "מאד להתאמץ" כדי להפגיש בין הבחור הבודק במכס לבין הבחור ממשרד התחבורה שיושב במכס. הדבר מעכב את הגעת המשלוח אליכם וחברת השילוח תגבה מכם את אותם 250 שקלים על שהתאמצה במיוחד עבורכם.

וכדי שבאמת לא תהיו מופתעים, הדבר הזה נכון גם לגבי דואר ישראל. אותו שירות שהצטרף למאה ה-21, ועכשיו גובה מאתנו עמלות בדיוק כמו כל חברה פרטית עבור הזמנות מחו"ל. זאת בזמן שהוא עדיין נותן לנו שירות מהמאה ה-19.

צילום: שמוליק פאוסט

אפילוג הזמנות מחו"ל

זהו. שפכתי פחות או יותר מה שאני יודע בתחום אחרי שקראתי על זה בכל מיני אתרים כולל PDF-ים משעממים של חברות שילוח, והרבה אתרים עם סיומת של .gov.il.

קחו בחשבון שכל כמה חודשים ובטח שנים זה יכול להשתנות לטובה או לרעה. אז אל תקראו את הטור הזה בעוד שנתיים ותבואו אליי בתלונות. מאותה סיבה, גם לא מעניין שהזמנתם קסדה ב-2012 והיא "עברה חלק" ורק שילמתם מע"מ בסניף דואר.

סיכום קצר של העמלות שאתם צפויים לשלם בכל משלוח מחו"ל:

מע"מ + מכס – לפי מה הזמנתם וכמה שילמתם, כולל כמה עלה המשלוח.

אגרת מחשב / אגרת ביטחון: 18 שקלים או יותר

דמי ניטול ואחסנה: 10-30 שקלים פחות או יותר

עמלת שחרור ממכס: 70-100 שקלים פחות או יותר.

אישור משרד התחבורה: עד 250 שקלים

כלומר, על כל חבילה מעל 75 דולרים, תזכרו להוסיף באזור ה-100-150 שקלים בנוסף למה שהולכים לגבות מכם מע"מ. ואם לא שמעתם בעצתי והזמנתם מוסים או משהו כזה, קחו בחשבון שזה עלול לעלות עוד 300-400 שקל מעבר למע"מ, גם אם המע"מ הוא אפס.

בהצלחה ורכיבות טובות!

ובאותו נושא סביב הזמנות מחו"ל:

רשימת חלקי חילוף ולמכונית שמצריכים אישור משרד התחבורה

טיפ טוב לקניות ברשת: אתרי עזר לקנייה ב-EBAY

בניית אופנוע מהרשת או דברים שאפשר לבנות עם EBAY

ליווי לקניית אופנוע או קטנוע? יש דבר כזה!

השאר תגובה