הכרובלוג - אופנועים | קטנועים | דו גלגלי
מוטו גוצי חנכה מפעל מחודש במנדלו וחושפת סדרת דגמים החוגגים יומולדת 105 שניםבונל 805 RX: אנדורו חשמלי חדש מטקסס במחיר 8,250 דולרהאסטרטגיה הכפולה של Bultaco: אופנועי תקציב מסין מול מורשת מרוצים מספרדKTM חוזרת לרווח: מכירות האופנועים קפצו ב-71% ברבעון השניאדלייד: כך ייראה מסלול הרחובות ההחדש של ה-MotoGP באוסטרליהמשטרת לונדון תרכוש אופנועי SurRon חשמליים למרדף אחרי כנופיותימאהה משחררת רמזים למנוע CP3 חדש עם סדר הצתה לא אחיד. האם צפוי טנרה 900?חדש מימאהה לשווקי המזרח: YZF-R2הונדה מחדשת ייצור אופנועים במפעל קומאמוטו אחרי רעידת אדמהימאהה מאשרת: ג'ק מילר עוזב את המוטוג'יפי בסוף 2026QJMotor חושפת קונספט קטנוע 900 עם 95 כ"ס: X-Adventure 900LiveWire One במחיר הנמוך ביותר אי פעם: 13,999 דולרמילאנו מהדקת אכיפה נגד חניית אופנועים על מדרכות130 כ"ס על 190 ק"ג: ה-KTM 990 DUKE R החדש הושק בישראל לצד ה-RC 990 Rכמעט סטנדרטי: TM חושפת את אופנוע המרוצים של פישון לעונת 2026הונדה RC173 של מייק היילווד עולה למכירה פומבית

ביום שישי האחרון, ה-25.5.18, נפתח מסלול מוטור סיטי בשדה תימן, באירוע רשמי של ליגת הסופרבייק הישראלית שקיימה במקום את הסבב השלישי והרביעי של העונה. מלבד קצב הרכיבה הגבוה משמעותית מהמוכר לנו מהמסלולים המקומיים, נראה היה בבירור כי הספורט המוטורי המקומי זכה לקפיצה משמעותית קדימה. המסלול רחב ומהיר מאוד וסיפק בכך לא מעט אקשן בריא ואיכותי. ויש גם לא מעט סרטוני וידאו כאן למטה שמדגימים את המסלול החדש ואת פוטנציאל הזרמת האדרנלין שלו – לרוכבים ולצופים כאחד.

רק 2 דקות מבאר שבע…

צילום סטילס: דניאל יהוד

מסלול מוטור סיטי בשדה תימן – רק 2 דקות מב"ש – ההשקה!

מסלול מוטור סיטי

המסלול החדש הינו חלק ממיזם שלם המתקרא "מוטור סיטי", ועל קווי המתאר שלו הוחלט לפני לא פחות מ-13 שנים (!). אורכו של המסלול הינו 2.1 קילומטרים (הארוך בארץ נכון לעתה) ורוחבו נע 12 ל-15 מטרים. בעתיד צפוי המסלול לעבור שיפוצים משמעותיים שיביאו אותו לאורך של כ-4.5 ק"מ. כך, יכיל המקום גם פיטס בעל 20 עמדות (Boxes), מרפאה, מגדל פיקוח, בתי קפה, יציע מסודר לקהל, מלון, ומסלול ייעודי לקארטינג. סה"כ ההשקעה הצפויה במקום, על פי היזמים, הינה כ-100 מיליון שקלים.

מסלול מוטור סיטי נחשב "באופן רשמי" לכזה הכולל 9 פניות כש-8 מהן ימניות, ורק פנייה אחת משמעותית היא  שמאלית. עם זאת, ישנן זוג הטיות של המסלול שמאלה, שהן לא פניות של ממש – "קינק" בשפת הרוכבים – שמחייבות הטיה של האופנוע. ובמהירויות המרוץ אתמול, נספרו על ידי חלק מהרוכבים כפניות\סיבובים לכל דבר.

בהעדר כל פתרון לקהל המצריך אזור מתוחם ובטוח לצפייה נוחה וקלה בנקודות המעניינות של המסלול, בהעדר צל, מקומות ישיבה ואפילו שירותים או גזלן לרפואה, צומצמה מאוד האפשרות של הקהל להגיע ולצפות במרוצים. מי שכן טרח למצוא את המקום, שילם כניסה בסך 100 שקלים, ונאלץ לקושש צל תחת אוהלי המתחרים בפיטס.

מסלול מוטור סיטי בשדה תימן – רק 2 דקות מב"ש – ההשקה!

וידאו שצולם מרחפן ומדגים חלק קטן מהמסלול – צולם במהלך יום שישי האחרון ופורסם בדף הפייסבוק של מוטור סיטי:

הרוכבים

53 רוכבים התייצבו לסבב הראשון מבין השניים שנקבעו ליום המרוצים, 47 הגיעו גם לסבב השני.  החלוקה למרוצים בוצעה ע"פ חלוקה ל-4 קטגוריות, שהתבדלו זו מזו ע"פ הנפחים: סופרבייק 1000, סופרספורט 600, וסופרספורט 300 (שכוללת גם אופנועים בנפחי 500 סמ"ק, כפי שמאשר תקנון הקטגוריה הבינלאומית).

קטגוריה רביעית ונוספת היא "גביע החובבים" אליה "נזרקו" אופנועי נייקד ללא הגבלת נפח וכן אופנועי סופרבייק וסופרספורט שהזמנים של הרוכבים על גביהם, היו אטיים מדי מכדי להשתתף בקטגוריה המתאימה להם מבלי להסתכן. ההתייחסות לקטגורית החובבים ככזו "שמסוגלת לספוג הכל" וככזו "שכל האופנועים שאין להם קטגוריה מגיעים אליה", גורמת למעט מרמור בקרב המשתתפים בה, לא מעט בשל הפרשי הספקי המנוע הגדולים בין אופנועי המתחרים.

מסלול מוטור סיטי בשדה תימן – רק 2 דקות מב"ש – ההשקה!

מחד, ישנו הרצון של המארגנים לאפשר לכולם להתחרות ומאידך, 11 המתחרים שזינקו למירוץ הראשון של היום בקטגוריה (10 למירוץ השני), מבינים את המגבלות ואת העובדה שהם פשוט מעטים מדי לחלוקה פנימית. על כן, מקווים בקטגוריה לרוכבים נוספים שיתווספו אליהם בעתיד הקרוב, ויאפשרו הפרדה בין המתחרים על פי נפחים. אך שלא יהיה ספק:  הצופים בשולי המסלול שראו את מרוצי הקטגוריה נהנו מקרבות צמודים בין חלק מהמתחרים, ולאקשן משובח לכל דבר.

מזג אוויר חמים, יבש אך אפרורי וללא שמש קופחת, שלט במחצית הראשונה של היום. לאחר מכן העננות התפזרה, והשמש הכתה ברוכבים ובמלווים ללא רחם.

התוצאות

הפרשי הזמנים בין הרוכבים ברוב הקטגוריות, מצביעים הן על הבדלי הרמה הגבוהים בין המתחרים, הן על ההפרשים ביכולות האופנועים וכמובן על חוסר ההכרות עם המסלול והיכולת להתרגל לתנאים החדשים במהירות. מדידת הזמנים נעשתה על ידי רז היימן וחברת "תנועה".

שיא מסלול מוטור סיטי נקבע על ידי אלמוג מנגד במרוץ הראשון שנערך במהלך היום (סבב מס' 3). אלמוג רוכב על גבי הימאהה YZF-R1 והצליח לעצור את שעוני המחוג על 59 שניות ו-606 מאיות השנייה.

מסלול מוטור סיטי בשדה תימן – רק 2 דקות מב"ש – ההשקה!

תוצאות סבב מס' 3

(בסוגריים: ההפרש בזמנים, בשניות, מאחורי המנצח בקטגוריה)

קטגורית סופרבייק 1000 – 24 הקפות

  1. אלמוג מנגד
  2. עדיאל מיוסט (7.720 שניות)
  3. גיא הראל (12.941 שניות)

קטגורית סופרספורט 600 – 21 הקפות

  1. נביל שפסו
  2. יוגב הרוש (3.412 שניות)
  3. ליעד לב (3.799 שניות)

קטגורית סופרספורט 300 – 17 הקפות

  1. מתן בן שאנן
  2. ששי אליאס (0.752 שניות)
  3. חיים זנדברג (15.299 שניות)

גביע חובבים – 17 הקפות

  1. חן אביוב
  2. עמית פוקס (39.379 שניות)
  3. יהודה מלצר (53.003 שניות)

תוצאות סבב מס' 4

קטגורית סופרבייק 1000 – 24 הקפות

  1. אלמוג מנגד
  2. עדיאל מיוסט (9.479 שניות)
  3. אבי אלבז (51.371 שניות)

קטגורית סופרספורט 600 – 21 הקפות

  1. ליעד לב
  2. נביל שפסו (1.107 שניות)
  3. יוגב הרוש (36.141 שניות)

קטגורית סופרספורט 300 – 17 הקפות

  1. מתן בן שאנן
  2. בר לוי (4.33 שניות)
  3. ששי אליאס (8.76 שניות)

גביע חובבים – 17 הקפות

  1. חן אביוב
  2. עמית פוקס (28.557 שניות)
  3. יהודה מלצר (42.685 שניות)

הסרטונים

  1. בסרטון 360 מעלות המצורף: הרוכב צחי שף לוי על הקאוואסקי נינג'ה 636, מקיף במקצי האימון שנערכו ביום חמישי האחרון את המסלול, ומאפשר לנו להתרשם מאורכו ורוחבו של המסלול, מהפניות ומקצב הרכיבה הנדרש על גבי המסלול. צחי מבקש להודות ל-Midland ישראל על המצלמה.

שימו לב כי ניתן להטות את מכשיר הסלולארי או להזיז את התמונה באמצעות האצבע \ עכבר כדי לשנות את זווית הצפייה.

 

  1. מסלול מוטור סיטי ממצלמת הקסדה של רן ציוני – הקפה ביום שישי (מתוך דף הפייסבוק של מוטור סיטי)

ובאותו עניין:

כל אירועי הספורט המוטורי בישראל ב-2018

סרטון: חן אביוב והדרך לנצחון במסלול שדה תימן – מוטור סיטי

סרטון ממסלול המרוצים בשדה תימן – מוטור סיטי

8 דברים שלא ידעתם על אופנועי CF MOTO

הניוזלטר של הכרובלוג

אתם משאירים כתובת, אני שולח. זה כל ההסכם. אפשר לבחור לקבל כל ידיעה כשהיא עולה, או סיכום יומי או שבועי, וקישור הסרה יש בתחתית כל מייל.

השאר תגובה

הכי נקראים

לגלות עוד מהאתר הכרובלוג

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא