קונוסים קיימים גם מחוץ למגרש החנייה, מחוץ לאימוני הרכיבה,. הם קיימים גם בעולם האמיתי, בכביש הציבורי. צריך רק לדעת לחפש. עוד טיפ רכיבה חשוב מבית הדרכת הרכיבה הוותיק בארץ.
כתב: שי נווה – פורסם במקור בדף "אופנוען מאומן" בפייסבוק (כאן)
אצלנו ב'אופנוען מאומן' עובדים בשיטה מאוד מסויימת המלווה אותנו בכל הקורסים. לאחר שיעור קצר בסככה, עולים החניכים על האופנועים ויוצאים לתרגל על המגרש את מה שלמדו בשיעור. על המגרש פרוסים קונוסים וחצאי כדורי טניס אשר מסמנים את התוואי, ולפעמים עולה השאלה (הלגיטימית מאוד, אגב) אצל אחד החניכים, "אבל בעולם האמיתי אין קונוסים, אז איך אני יודע היכן לבצע את פקודת ההיגוי שלי, או לאן להסתכל?".
אז זהו, שהקונוסים קיימים גם בעולם האמיתי. הם לא יהיו בצורת חרוט עשוי פלסטיק כתום (למעט באזורים בהם מתקיימות עבודות מע"צ…), אבל הם שם בדמות כתם על האספלט, או מכונית חונה, או תמרור וכו'.
טיפ רכיבה – הקונוסים כנקודת ייחוס
אותם קונוסים בעולם האמיתי הם למעשה נקודות ייחוס בהן אנו משתמשים כדי "לסדר" את הרכיבה. החוכמה היא להבין איפה אותן נקודות נמצאות ביומיום ולהשתמש בהן באמת, ולא להרים ידיים ולרכב על המזל. כדי להצליח בכך, ראשית עלינו להתרכז ולחשוב בכל רגע נתון על הנקודה שבה אנו רוצים שהגלגלים שלנו יגיעו אליה עוד כמה שניות. מימין לבור הביוב הבולט, בין הפסים הלבנים של מעבר החצייה, בקו של הרמזור ליד התפר באספלט.
גם מכוניות נוסעות יכולות לשחק תפקיד של קונוס, רק שבמקרה כזה נדרשת זהירות נוספת מכיוון שתנועתן אינה בשליטתנו. כאן עלינו להפעיל את הנסיון שלנו בנוסף למבט בוחן שבעתיים כדי לוודא שהקונוס לא יזוז למקום בלתי צפוי. בכל מקרה, אנו לא מתקרבים למכוניות כמו שנרשה לעצמנו להתקרב לדוגמא לשפת מדרכה, כן?
הכל זורם
שימוש בנקודות ייחוס ברכיבה אינו מעייף כמו שזה נשמע. לאחר תרגול, העניין הופך לקל יותר ונעשה באופן טבעי יותר. התמורה שווה את ההשקעה, מכיוון שהרכיבה נעשית חלקה יותר, עם מצערת פתוחה למשך זמן רב יותר ובלי הפתעות ובלי "כמעט"ים.
וההרגשה על האופנוע כשהכל זורם היא הסיבה שרצינו אופנוע מלכתחילה, לא?
תנו בגז (אבל עם שכל),
שי נוה וצוות אופנוען מאומן